Joi, 28 Jan

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Afaceri La birou Biblioteca in tendinte

Biblioteca in tendinte

Email Imprimare

Nu trece nici o zi fara ca un nou volum sa va completeze colectia personala de carti? Mai devreme sau mai tarziu, rafturile bibliotecii se vor curba sub greutatea tomurilor, iar dumneavoastra va trebui sa gasiti un raspuns la intrebarea unde sa le mai pun pe toate? O idee ar fi sa optimizati spatiul de depozitare, bucurandu-va de avantajele pe care le ofera bibliotecile moderne: versatilitate si flexibilitate.
Biblioteca, asemenea biroului, se adapteaza si ea la exigentele societatii zilelor noastre. Acum, in biblioteca trebuie sa isi gaseasca locul, alaturi de carti, televizorul, DVD player-ul, casetofonul, sistemul home cinema, cd-urile, dvd-urile si alte suporturi moderne de transmitere a stiintei, culturii si divertismentului. Biblioteca ajunge astfel sa fie un fel de memorie culturala a casei. De unde si interesul din ce in ce mai pregnant pentru mobilierul modulabil, care se adapteaza la toate contextele. Bibliotecile masive, din lemn, care ocupau si, probabil, continua sa ocupe, in casele multora dintre noi, un perete intreg, au fost inlocuite, in ultimii ani, de biblioteci minimaliste, deschise, aerisite, din materiale usoare, de ultima generatie. Si, poate cel mai important, in cazul acestor biblioteci, inaltimea nu mai este o problema, pentru ca utilizatorul are posibilitatea de a improviza si de a fixa rafturile la inaltimea dorita, in functie de nevoile de la un anumit moment.
Producatorii de mobilier, atenti la toate aceste evolutii, propun acum biblioteci ajustabile in inaltime, lungime si adancime, alterneaza etajerele deschise cu vitrinele (cu usi batante, glisante pe verticala sau orizontala sau rabatabile) si sertarele. Pentru a se desprinde de tipare si pentru a imprima personalitate intregii compozitii, bibliotecile moderne sunt prevazute cu etajere dispuse in trepte si sistem incorporat de iluminat. Odinioara ascuns intr-o piesa de mobilier separata, televizorul, cu ecranul sau mare si plat, este acum in prim-plan, iar dispozitivele conexe au, la randul lor, un spatiu bine delimitat. Cat despre cablurile electrice, inevitabile, acestea sunt mascate eficient si discret.
Bibliotecile Caimi Brevetti, brand importat in Romania de compania Hansen Office Design, se preteaza la nenumarate combinatii si se integreaza foarte bine atat in living-ul de acasa, cat si in spatiul de birou, dar si in bibliotecile publice. Un exemplu este si Biblioteca del Progetto, un important spatiu cultural milanez, integrat in ansamblul arhitectural fascinant al Palazzo dell’Arte, cunoscut astazi drept La Triennale di Milano. Prestigioasa biblioteca a fost proiectata de arhitectul Michele de Lucchi si amenajata cu sisteme de mobilier si biblioteci Caimi Brevetti.
Pe langa bibliotecile traditionale, Caimi Brevetti propune si biblioteci special concepute pentru expunerea de reviste, pliante si alte materiale promotionale. Astfel de biblioteci pot fi amplasate, de exemplu, in spatiile de receptie din companiile care doresc sa puna la dispozitia clientilor diverse materiale de prezentare. In acelasi scop pot fi folosite si in standurile expozantilor prezenti la diferite targuri, fiind usor de montat si de transportat.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.