Vineri, 25 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Afaceri La birou Maro, profunzime si echilibru

Maro, profunzime si echilibru

Email Imprimare

Culoare a pamantului prin excelenta, maroul este o culoare linistitoare, aproape materna. Nici trista, nici vesela, aceasta culoare neutra se intalneste frecvent atat in regnul animal, cat si in cel vegetal, ceea ce explica de ce este atat de placuta pentru ochiul uman. In plus, pentru ca duce cu gandul la irezistibila ciocolata, maroul este o culoare de care nu te saturi (aproape) niciodata. Chiar si atunci cand este folosit poate prea mult, maroul nu supara. Cu toate acestea, la fel ca in cazul celorlalte culori, este de preferat sa nu il utilizam singur sau in exces, pentru ca aspectul lui neutru il poate face sa para anost. In designul de interior, maroul face casa buna mai ales cu albul, galbenul, nuantele de violet si paleta de roz deschis.

Din punct de vedere etimologic, cuvantul maro provine de la marr, care in latina veche insemna pietricica. Maroul este o culoare care da senzatia de stabilitate si soliditate, fiind pus adesea in legatura cu viata de familie. Diversele nuante de maro sunt asociate caminului si intimitatii familiale, sigurantei pe care o confera familia. Considerat fie simbolul pamantului-mama, fie simbolul lemnului, maroul este o culoare confortabila, fie ca este vorba despre maroul din decoratiunile interioare sau despre maroul din vestimentatie. Spre deosebire de verde, care evoca nasterea, izbucnirea vietii, maroul este simbolul maturitatii, reprezentand pamantul fertil, campurile arate sau pregatite pentru semanat.
Maroul poate fi obtinut amestecand rosul cu verdele. La nivel simbolic, el devine astfel o combinatie de senzualitate si stapanire de sine. Maroul poate fi interpretat si ca un indiciu al nevoii de siguranta emotionala. Preferinta pentru culoarea maro poate sugera, in anumite cazuri, nevoia de eliberare dintr-o situatie constrangatoare. In budism si hinduism, prezenta maroului in centrul unei mandale inseamna adesea ca persoana respectiva se subapreciaza, are o imagine proasta despre sine si se simte fara valoare. In plan psihologic, maroul este asociat caracterelor calme, conservatoare si perseverente, fiind recomandat persoanelor care au probleme de concentrare.
In designul de interior, maroul merge bine in bucatarie sau in living, deoarece creeaza armonie si echilibru. O conditie esentiala este ca spatiul in care se foloseste maroul sa fie bine luminat. In voga este acum si maroul ciocolata, o nuanta profunda, naturala, care se poate deschide pana la bej. Rafinamentul maroului in general si al nuantei maro ciocolata in special sta tocmai in simplitatea lor, ceea ce face ca multi designeri sa foloseasca maroul pentru piesele de mobilier in stilul minimalist, cu linii epurate. Spre deosebire de verde, care, in decoratiunile interioare, aminteste de venirea primaverii si renasterea naturii, maroul si nuantele sale autumnale evoca natura matura, aflata in pragul finalului de ciclu de viata. Pentru a crea un efect vizual remarcabil, puteti alatura maroul culorilor contrastante, completand decorul cu materiale naturale, de la in la iuta, cu vase din ceramica, parchet din lemn natur sau piese de mobilier din lemn de esenta tare, cum ar fi stejarul.
In ceea ce priveste spatiul de birou, se stie ca mobilierul din lemn ii confera culoare si un rafinament deosebit, iar una dintre culorile preferate pentru amenajarea biroului cu mobilier din lemn este maroul. Aceasta culoare imbraca foarte bine spatiul, creeaza senzatia de caldura si inspira, totodata, seriozitate si profesionalism. Daca va doriti un birou clasic, de o eleganta care nu se demodeaza niciodata, mizati cu incredere pe maro! Compania Hansen Office Design va sta la dispozitie pentru a va ajuta sa alegeti mobilierul care, fara indoiala, nu va trece neobservat de partenerii dumneavoastra de afaceri.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.