Vineri, 18 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Afaceri La birou Vernil, dinamic si sofisticat

Vernil, dinamic si sofisticat

Email Imprimare

Nuanta vernil va poate ajuta sa conferiti interiorului pe care doriti sa-l (re)amenajati un suflu modern, plin de dinamism si buna dispozitie. Pentru ca este deosebit de versatil, vernilul, chiar si in doze mici, produce un impact vizual remarcabil. Aflata la jumatatea drumului dintre galben si verde, mai apropiata, totusi, de galben decat de verde, nuanta vernil se preteaza la asocieri dintre cele mai neasteptate. Amuzanta si usor copilareasca, astfel descriu designerii de interior aceasta nuanta ale carei valente va invitam sa le descoperiti in cele ce urmeaza!
In romana, termenul vernil provine din frantuzescul vert Nil, legat, probabil, de Nilul verde din vechile legende egiptene, pus in antiteza cu Nilul rosu (purtatorul ingrasamantului natural de culoare rosiatica, destinat culturilor agricole), pe undele caruia intrau, in tara faraonilor, plantele tropicale din sud. In timp ce verdele pur, stralucitor, culoarea Paradisului in Islam, este pus in legatura cu primavara si cu renasterea naturii, fiind mai puternic, vernilul este o nuanta mai calda, mai estompata, care evoca mai degraba toamna, prin concentratia mai ridicata de galben pe care o contine.
In decoratiunile interioare, vernilul da spatiului un aer sofisticat, piesele de mobilier si accesoriile in aceasta nuanta fiind o alegere fericita pentru a echilibra, revigora si dinamiza o incapere in care predomina culorile pastelate. Vernilul este ideal pentru camerele copiilor. Intr-un living, vernilul usor estompat, folosit fie si in doze mici, inspira prospetime si confera spatiului un aspect artistic, mai ales in combinatie cu accesorii de culoare rosie si cu flori ce par de-abia culese din gradina. In asociere cu turcoaz, de exempu, vernilul creeaza o ambianta indrazneata. La fel de bine, vernilul se poate combina cu alb si bej, rezultatul fiind un interior cu un design elegant si, totodata, ultramodern.
La nivel psihologic, vernilul are cate ceva din efectele benefice ale culorilor verde si galben, din care isi trage originile. Asemenea verdelui, vernilul are efect echilibrant si proprietatea de a stimula activitatea intelectuala si de a destinde atmosfera. De la galben, vernilul imprumuta proprietatea de a spori capacitatea de concentrare si da impresia unui spatiu mult mai vast. Tocmai de aceea, vernilul este o nuanta potrivita pentru coltul de studiu din camera adolescentului, pentru biroul de acasa si, de ce nu?, pentru birourile operative dintr-o mare companie.
La ora actuala, multe branduri cunoscute de mobilier de birou, cum sunt brandurile din portofoliul companiei Hansen Office Design propun piese de mobilier in nuante de vernil, pentru un spatiu de lucru sofisticat, dinamic si plin de vitalitate.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.