Vineri, 18 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Afaceri La birou Fuchsia, senzualitate si extravaganta

Fuchsia, senzualitate si extravaganta

Email Imprimare

Va doriti ca spatiul in care locuiti sau in care va desfasurati activitatea sa fie indraznet, original, atragator si modern? Atunci puteti include, in paleta de culori pe care intentionati sa o abordati, si o culoare la moda in acesti ultimi ani: fuchsia. Rezultat al unui amestec egal de rosu si albastru, fuchsia este un roz aprins, care bate inspre rosu. A fost numita dupa floarea delicata pe care, probabil, o cunoastem cu totii (careia i se mai spune si cercelus), al carei nume provine de la botanistul german Leonhart Fuchs.

Se pare ca termenul fuchsia a fost folosit pentru prima data cu referire la aceasta culoare in 1892. Povestea culorii fuchsia este legata de cea a sistemului Munsell, un model folosit pentru a identifica fiecare culoare din spectru. Acest sistem a fost inventat de pictorul american Albert Henry Munsell (1858-1918), autorul a mai multor experimente stiintifice prin care a studiat modul in care oamenii percep culorile. Munsell a ajuns la concluzia ca perceptia noastra asupra culorilor este influentata de trei  criterii: nuanta (hue), luminozitate (value) si puritate (chroma). In sistemul Munsell, fuchsia corespunde valorii 5RP, rosu-purpuriu.
Fuchsia se declina, la randul ei, in mai multe nuante. Astfel, se poate vorbi despre fuchsia rose, deep fuchsia, fandango si antique fuchsia. Exista si o nuanta de fuchsia nesaturata (nediluata cu alb), numita fashion fuchsia sau Hollywood cerise, folosita mai ales in designul vestimentar feminin. Fuchsia este una dintre culorile pline de verva, care nu trec neobservate, dar care pot fi, uneori, destul de intimidante. Sa porti o rochie de seara in aceasta nuanta poate fi o adevarata provocare! Cu toate acestea, fuchsia este o culoare atractiva, deosebit de feminina. Exprima delicatete si feminitate, avand insa o nota de dinamism si o doza mare de putere de seductie.
In designul de interior, este rezervata, aproape exclusiv, spatiilor feminine. Fuchsia se integreaza perfect, de exemplu, intr-o camera de fata, unde se poate combina cu gri, argintiu, alb, albastru deschis sau verde smarald. La nivel de materiale, fuchsia da foarte bine cand este asociata cu piese din otel inoxidabil sau crom, mai ales daca intentionati sa abordati aceasta culoare in bucatarie sau in baie. Dat fiind ca vorbim despre o nuanta de roz, cel mai important este sa aveti grija sa alternati fuchsia cu alte culori, pentru a obtine un echilibru. In alegerea culorilor trebuie sa tineti seama de intensitatea nuantei de fuchsia pe care o folositi si sa aveti mereu in vedere stilul in care doriti sa amenajati interiorul. La fel ca in cazul rozului obisnuit, asupra caruia au planat, mult timp, anumite prejudecati, si in cazul culorii fuchsia cuvantul cheie este indrazneala. Bine dozata si folosita acolo unde trebuie, fuchsia creeaza o ambianta ce inspira incredere, siguranta si maturitate.
Unul dintre designerii de mobilier care abordeaza in creatiile sale extravagante nuante de fuchsia este celebrul Karim Rashid, considerat de multi un adevarat magician al culorii. In Romania, piesele de mobilier realizate de Karim Rashid pentru branduri ca Vondom sau Della Rovere sunt importate de compania Hansen Office Design.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.