Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Afaceri La birou Elementul Metal si culoarea alb, aducatoare de echilibru si prosperitate

Elementul Metal si culoarea alb, aducatoare de echilibru si prosperitate

Email Imprimare

Metalul este cel mai masculin dintre cele cinci elemente din Feng Shui. Nu intamplator este si cel mai indicat pentru a atrage bogatia si prosperitatea. Metalul este foarte puternic si are o influenta majora asupra celorlalte elemente si, implicit, asupra celor care locuiesc sau lucreaza intr-un spatiu in care elementul Metal este bine pus in valoare. Despre acest element se crede ca stimuleaza activitatea intelectuala si ca are capacitatea de a concentra intr-un singur punct toate energiile dintr-un anumit spatiu. Metalul poate fi folosit nu doar pentru a atrage bogatia, ci si pentru a echilibra si mentine armonia in orice spatiu. De aceea, un pic de metal este binevenit in decorul de ansamblu, caruia ii confera forta si stralucire.
In Feng Shui, culoarea care exprima cel mai bine caracterul elementului Metal este albul. Culoare activa, albul echilibreaza si stimuleaza energia vitala Chi. Poate fi folosit in intreaga locuinta, sugerand puritatea, spiritualitatea si atragand increderea si lumina. Se recomanda utilizarea lui alaturi de culori calde, in special in zonele in care Metalul este elementul dominant, cum ar fi vestul, nordul si nord-vestul casei sau spatiului de birou. La birou, accesoriile de culoare alba, de pilda un vas pentru flori de forma ovala, orientat catre vest, au o influenta benefica asupra tuturor activitatilor care presupun un demers logic, concret si structurat.
O alta culoare des intalnita in zonele in care predomina elementul Metal este griul. Desi perceput ca o culoare trista si fara o personalitate deosebita, griul poate crea o ambianta placuta daca este combinat cu alte culori. Este asociat cu intelepciunea si meditatia, fiind ideal pentru incaperile in care dorim sa ne relaxam sau sa fim doar noi cu gandurile noastre, de exemplu intr-un birou-biblioteca.

Cum integram elementul Metal in spatiul pe care dorim sa il amenajam
Elementul Metal este asociat, in principal, directiei vest, care corespunde familiei - in plan personal - si finantelor - in plan profesional. Atunci cand este amplasat pe directia nord, Metalul este si un simbol al perspectivelor profesionale si al adaptabilitatii, fiind propice pentru meditatie si creativitate. Pozitionat pe directia nord-vest, elementul Metal este benefic pentru planificare si luarea de decizii.
Specifice elementului Metal sunt obiectele metalice, stralucitoare, cu forma circulara, care simbolizeaza energia ce corespunde succesului si bunastarii materiale. Pentru a valorifica potentialul elementului Metal, putem aseza, in zonele corespunzatoare din casa, o oglinda rotunda cu rama argintie, o lampa pe suport circular din metal, alte ornamente argintii sau un tablou cu un peisaj autumnal, dat fiind ca toamna este anotimpul ce caracterizeaza elementul Metal.
Ideal ar fi ca piesele de mobilier si decoratiunile asezate in zona elementului Metal sa aiba colturi rotunjite. Evitati, pe cat posibil, obiectele care au forme ascutite, acestea fiind specifice elementului Foc, care intra in conflict cu Metalul. Daca, totusi, aveti obiecte ascutite in zona destinata elementului Metal si nu doriti sa le schimbati locul, incercati sa obtineti un echilibru adaugand piese cu forma circulara. In living, de exemplu, puteti aseza o masuta de cafea de forma circulara, cu picioare din metal. In ciclul celor cinci elemente din Feng Shui, Metalul este intarit de Pamant, de aceea este bine sa completam decorul cu plante in vase metalice de forma circulara. Specialistii recomanda in special plantele mereu verzi, cu flori de culoare alba sau crem, care se potrivesc cel mai bine in coltul dedicat elementului Metal.
In zona corespunzatoare de acasa sau de la birou, este bine sa folosim culori estompate, tonurile de alb, bej si gri fiind cele mai indicate, alaturi de auriu, argintiu, crom si bronz. Sunt de evitat nuantele vii, stralucitoare. Daca doriti sa adaugati o pata de culoare, asigurati-va ca nuanta aleasa nu este batatoare la ochi.
In spatiul de birou de la serviciu si chiar de acasa, este foarte usor sa integram elementul Metal prin intermediul pieselor de mobilier moderne si elegante, cu luciri metalice si margini rotunjite, precum cele pe care vi le pune dispozitie compania Hansen Office Design, importator si distribuitor in Romania de mobilier de birou de la branduri de renume international.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.