Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Afaceri La birou Idei pentru amenajarea biroului in stil Feng Shui

Idei pentru amenajarea biroului in stil Feng Shui

Email Imprimare

Potrivit unui studiu publicat de Universitatea Exeter (Marea Britanie), realizat pornind de la observarea a mai bine de 2.000 de spatii de birou, personalizarea biroului este un factor care contribuie nu numai la bunastarea angajatilor, ci si la cresterea productivitatii lor. Specialistii subliniaza faptul ca exista o legatura stransa intre biroul amenajat ca un spatiu impersonal, rece, si bolile profesionale de care ajung sa sufere angajatii. Asemenea locuintei, biroul poate fi si el configurat tinand seama de cele cinci elemente din Feng Shui, fiecare cu decoratiunile si culorile proprii, dar si de cele noua sfere principale specifice spatiului de lucru.
Sfera carierei - reprezinta atat oportunitatile viitoare, cat si potentialele beneficii ale activitatii desfasurate in prezent. Este asociata directiei nord, elementului Apa si culorii albastru. Pentru imbunatatirea comunicarii interpersonale, adaugati decoratiuni caracteristice elementului Apa (o oglinda, un acvariu sau orice alt obiect din sticla).
Sfera prosperitatii - corespunde valorii si competentei angajatilor, dar si valorii companiei in sine. Este asociata directiei sud-est, elementului Lemn si culorii verzi. Elementul Lemn este indicat mai ales pentru persoanele care activeaza in domeniul investitiilor, dar si avocatilor sau notarilor, pentru ca Lemnul consolideaza increderea in randul clientilor.
Sfera relatiilor interpersonale - exprima calitatea relatiilor cu partenerii de afaceri si colegii. Este asociata directiei sud-vest, elementului Pamant si culorii galben. Pamantul este elementul recomandat avocatilor si contabililor, pentru ca sporeste capacitatea de concentrare, oferind, in acelasi timp, premisele necesare prosperitatii.
Sfera competentelor decizionale - descrie temperamentul si mentalitatea, daca aveti sau nu calitati de lider. Este asociata directiei vest, elementului Metal si culorilor metalice.
Sfera sanatatii si a bunastarii - corespunde gradului de bunastare fizica si psihica la locul de munca. Este asociata directiei est, elementului Lemn si culorilor verde si castaniu.
Sfera experientei si a prieteniei - legata de experienta personala, dar si de ceea ce se poate invata de la colegi. Este asociata directiei nord-vest, elementului Metal si culorilor alb si auriu.
Sfera creativitatii - exprima creativitatea, dorinta de a dezvolta proiecte noi si descrie gradul de adaptare la situatii neasteptate. Este asociata directiei vest, elementului Metal si culorii argintiu.
Sfera cunoasterii - corespunde modului in care va intelegeti munca, rolul in societate si comportamentul pe care trebuie sa-l aveti in companie. Este asociata directiei nord-est, elementului Pamant si nuantei galben-brun.
Sfera recunoasterii - asociata primelor, cresterilor salariale, promovarilor, dar si legaturilor de prietenie create la locul de munca. Este asociata directiei sud, elementului Foc si culorii rosii. Cel mai puternic dintre cele cinci elemente Feng Shui este indicat in special in cabinetele terapeutilor si in atelierele sau studiourile artistilor.
Feng Shui-ul este o metoda simpla si, mai ales, un mod logic de a imbunatati calitatea spatiului in care locuim sau lucram. In cazul spatiului de birou, nu este nevoie sa ne lansam in reamenajari lungi, anevoioase si costisitoare. Cel mai bine este sa ne bazam pe ceea ce ne dorim cu adevarat, sa avem curajul sa ne exprimam gusturile personale si sa ne punem imaginatia la incercare pentru a crea un mediu de lucru in care sa ne regasim. Nimic mai usor, cu ajutorul solutiilor de mobilier moderne si practice pe care vi le ofera compania Hansen Office Design.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.