Marti, 4 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Afaceri La birou Mobilierul cu design de succes reflecta spatiul de lucru in schimbare

Mobilierul cu design de succes reflecta spatiul de lucru in schimbare

Email Imprimare

Asa cum despre arta se spune ca oglindeste natura si lumea in care traim, despre designul spatiilor de birou se poate afirma ca reflecta felul in care lucram. Obiectele de care suntem inconjurati la birou spun adevarul despre cum ne percepem pe noi insine si ceea ce facem. Daca nu reusesc sa transmita aceasta imagine, inseamna ca nu au designul potrivit. La fel se intampla si in cazul produselor distinse cu premii, care ne ajuta sa intelegem mai bine in ce directie evolueaza designul din spatiile de birou. La inceputul fiecarui an, tonul il dau castigatorii competitiei Good Design, cel mai prestigios concurs international de arhitectura si design de produs, organizat anual de Chicago Athenaeum - Muzeul de Arhitectura si Design de la Chicago, impreuna cu Centrul European pentru Arhitectura, Arta, Design si Studii urbanistice. Printre produsele castigatoare se numara piese si accesorii de mobilier gandite pentru a se integra perfect in spatiile de birou ultramoderne.

Unul dintre castigatorii premiilor Good Design pe anul 2012 este colectia de mobilier de birou operativ Interpret, de la Teknion, care reinterpreteaza spatiul intr-o viziune inteligenta. Interpret este un sistem de mobilier extrem de flexibil, simplu, dar totodata complet, conceput pentru a se integra in orice companie care pune accentul pe colaborare, mobilitate si diversitate. Oricand si oriunde, pare sa fie mesajul pe care Teknion intentioneaza sa-l transmita prin aceasta colectie de mobilier de tip bench. Frumusetea birourilor consta nu atat in aspectul arhitectural al suprafetelor de lucru, cat in caracterul modular al diverselor elemente care le compun, ceea ce permite personalizarea spatiului de lucru cu rafturi, panouri despartitoare sau unitati de depozitare care se pot reconfigura in functie de nevoile de la un anumit moment. In Romania, mobilierul Teknion este importat de compania Hansen Office Design.
O alta colectie de mobilier distinsa cu premiul Good Design pe anul 2012 este Lounge, de la Knoll, semnata Pierre Beucler si Jean-Christophe Poggioli. Lansata anul trecut cu prilejul NeoCon, cea mai importanta expozitie de design din America de Nord, Lounge in versiunea 2012 reinventeaza emblematica linie cu acelasi nume realizata, in 1954, de Florence Knoll. Prin designul sau, in care se imbina forta si confortul, colectia Lounge nu a fost creata pentru un spatiu anume. Se potriveste la fel de bine intr-un birou, intr-un hotel sau, de ce nu?, chiar acasa, iar acest aspect ilustreaza una dintre tendintele majore in designul de interior: estomparea diferentelor intre birou, locuinta si spatii publice.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.