Marti, 4 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Afaceri La birou Ergonomia si lucrul la domiciliu

Ergonomia si lucrul la domiciliu

Email Imprimare

In toiul dezbaterilor privind flexibilitatea in munca, provocate de recenta interdictie a lucrului la domiciliu in compania Yahoo, un raport american arata ca lucrul la domiciliu face ca atat angajatii, cat si angajatorii sa fie mai fericiti. 93% dintre angajatii care au facut obiectul studiului realizat de Staples Advantage au declarat ca lucrul la distanta este benefic pentru ambele parti, in timp ce mai bine de jumatate dintre angajatorii inclusi in studiu au afirmat ca lucrul la distanta creste productivitatea angajatilor. Cu toate acestea, din studiu reiese ca 48% dintre adeptii lucrului la domiciliu folosesc mobilier sau accesorii total neergonomice, care pot duce la stari de disconfort, la diminuarea productivitatii si chiar la accidente.

Potrivit raportului The State of Telework in the U.S., realizat de TeleworkResearchNetwork.com si dat publicitatii in iunie 2011, pana in 2016, in Statele Unite ale Americii, numarul persoanelor care lucreaza la domiciliu va ajunge la 4,9 milioane - o crestere cu aproximativ 69% fata de nivelul actual. Conform studiului Staples Advantage, 75% din managerii de companii observa ca angajatii lor sunt mai multumiti cand pot sa lucreze de acasa. 48% dintre angajatii care lucreaza de acasa afirma ca se simt mai putin stresati. In plus, lucrul la domiciliu face ca procentul celor care absenteaza de la serviciu sa scada la 37%.
Intr-adevar, posibilitatea de a efectua acasa aceleasi sarcini pe care le ai de indeplinit la birou contribuie la mentinerea echilibrului intre viata profesionala si cea personala, insa, ca sa fii o companie de succes nu este suficient sa le dai angajatilor cate un laptop pe care sa lucreze la domiciliu, este de parere Tom Heisroth, vicepresedinte Staples Advantage, citat de Office Insight. In contextul in care lucrul la domiciliu castiga din ce in ce mai mult teren, companiile ar trebui sa evalueze mai bine calitatea mobilierului si a dispozitivelor tehnologice pe care le pun la dispozitia angajatilor. Pe langa aspecte tehnice precum conexiunea, accesul la retea, securitatea si salvarea datelor, la fel de importante pentru ca angajatii sa lucreze eficient chiar si acasa sunt sustenabilitatea, posibilitatea de depozitare a documentelor si ergonomia. 59% din angajatii care au participat la studiul Staples Advantage declara ca ar accepta sa foloseasca pentru lucrul de acasa mobilier ergonomic achizitionat de companie, pentru a-si crea un mediu de lucru cat mai sanatos. De asemenea, spatiul de birou de la domiciliu ar fi mult mai bine organizat daca angajatorii ar pune la dispozitia angajatilor diverse unitati de depozitare.
Fie ca ne desfasuram activitatea la birou, fie ca lucram de acasa, scaunul pe care stam in fata calculatorului, uneori ore in sir, fara pauza, este un element esential in primul rand pentru sanatatea noastra si apoi pentru performanta. De aceea, este indicat sa alegem un scaun ergonomic. Desi mai scumpe decat modelele obisnuite, scaunele de birou ergonomice sunt o investitie in propria noastra sanatate. Se disting nu numai prin design si reglaje sofisticate, ci si prin calitatea deosebita a materialelor din care sunt realizate - mai ales la nivelul sezutului si al spatarului, aflate in contact permanent cu utilizatorul. Cand stam pe scaun, trebuie sa tinem seama, in principal, de doua aspecte: presiunea exercitata pe suprafata de contact dintre utilizator si scaun (in special la nivelul oaselor bazinului) si microclimatul, adica temperatura si umiditatea care se creeaza intre piele si scaun. Statul prelungit pe un scaun cu o tapiterie prea rigida sau, dimpotriva, prea moale, incetineste circulatia sanguina, reduce aportul de oxigen in tesuturi si da senzatia de presiune si de furnicaturi. Daca sezutul si spatarul nu elimina suficient caldura si umiditatea, acestea se acumuleaza si disconfortul se accentueaza.
Un scaun ergonomic perfect pentru biroul de acasa este Shape mesh, de la Dauphin, model inclus in apreciata familie a scaunelor Shape. Shape mesh este un scaun ergonomic care se adapteaza la orice miscare a utilizatorului si pe care oricine sta corect si confortabil, indiferent de inaltime sau de greutatea corporala. Datorita spatarului din tesatura impletita, permeabila si placuta la atingere, riscul de a te ridica de la birou avand camasa umeda este redus la minimum. Shape mesh este prevazut cu mecanismul Syncro-Activ-Balance, care permite ajustarea automata a inaltimii sezutului, pentru o pozitie corecta si cel mai inalt grad de confort chiar si atunci cand stai foarte aplecat spre inainte. Scaunele ergonomice ale brandului german Dauphin sunt importate in Romania de compania Hansen Office Design.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.