Luni, 23 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Afaceri La birou Cum sa transformi un birou operational intr-un spatiu nonconformist?

Cum sa transformi un birou operational intr-un spatiu nonconformist?

Email Imprimare

Organizarea unui spatiu ambiental inseamna a contura un mediu creativ, inovativ si prietenos pentru cei care isi desfasoara activitatea in acel loc. Pentru orice companie, un spatiu de lucru nu inseamna doar cativa pereti, cateva birouri, cateva laptopuri si un aparat de facut cafea. O zona office indeplineste mai multe functii: este un instrument de recrutare, o a doua casa, un loc de inspiratie, un loc al intalnirilor si, nu in ultimul rand, pentru unii antreprenori, rampa de lansare pentru castigul urmatorului milion de dolari sau euro.

Amenjarea unui spatiu de birouri cere, astazi, cele mai creative idei, astfel incat estetica ambientului de lucru sa para a fi luata din revistele de design si amenajari. Majoritatea companiilor pun accentul pe o comunicare eficienta intre personal, o detasare temporara de sarcinile zilnice, o evadare din agenda incarcata intr-un spatiu amenajat in natura, un spatiu de lounge, un spatiu de joaca.
Un mediu prietenos este acel spatiu in care oamenii cunosc o trecere lenta de la angajat la membru al echipei, iar intreaga atmosfera devine una relaxanta. Insa cum poti face dintr-un birou un spatiu nonconformist? Intai de toate, trebuie eliminate din lista cliseele: plafon casetat, jaluzele verticale, parchet laminat, pereti goi etc. Important este sa iesim din aceasta imagine invechita si sa ne adaptam la modernitate, flexibilitate, creativitate.
Ce idei exista pentru amenajarea unui birou nonconformist? Pentru ca anul 2014 este anul luminozitatii in materie de design interior, gradul ridicat de luminozitate va reusi intotdeauna sa redimensioneze un spatiu de lucru si sa redea confortul vizual de care au nevoie angajatii. O alta idee: spatiile largi nu ar trebui incarcate cu mobilier inutil, pentru a nu aglomera vizual atmosfera de lucru. Si materialele sunt importante: birourile pot fi confectionate din lemn sau sticla, ceea ce poate transforma ambientul intr-unul distins, cu aer contemporan. Pe de alta parte, un mobilier minimalist ar putea oferi o eleganta aparte, in conditiile in care obiectul de activitate al companiei permite acest decor. Izolarea fonica este un alt element de care trebuie sa se tina cont in amenajarea oricarui birou. Acest lucru se realizeaza prin montarea unor partitii din diverse materiale care nu permit propagarea sunetelor in intreaga incapere de lucru. Partitionarea unui birou cool se face folosindu-se mai ales sticla, vedeta in amenajarea birourilor din ultimii ani.
Zona de relaxare din spatiul de lucru trebuie sa fie incapatoare nu doar pentru o singura persoana, ci pentru intreaga echipa, loc pentru socializare, locul in care vin cele mai bune glume si se spun cele mai frumoase amintiri. Decorarea acestui spatiu nu are limite: canapele relaxante sau fotolii in forma de minge, masute de ping-pong, culorii vii si motivante, unul sau mai multe instrumente muzicale, o mini-biblioteca si... lista este lunga.
Amplasarea unui acvariu in birou poate aduce un mare plus designului; se pot folosi pesti colorati, de diferite dimensiuni si forme, oferind o nota unica spatiului de lucru. Utilizarea unor materiale traditionale, precum lemnul, lana, velurul sau piatra, creeaza o oaza de liniste si de confort in orice birou. Si sala de meeting poate avea o noua imagine: in loc de scaunele traditionale putem alege tabureti colorati, pentru a purta o discutie relaxanta si de la acelasi nivel cu partenerii nostri.
Nonconformismul inseamna atitudine, originalitate, subtilitate si inspirationalitate. Iar compania forFITOUT, cu o mare experienta in servicii de amenajari interioare, poate fi alegerea perfecta pentru a personaliza solutiile si produsele din portofoliu.
Mai multe detalii despre activitatea si serviciile oferite de aceasta companie de amenajari interioare gasiti la adresa forfitout.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.