Miercuri, 4 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Afaceri La birou forFITOUT aduce inovatie si design intr-o clinica de stomatologie

forFITOUT aduce inovatie si design intr-o clinica de stomatologie

Email Imprimare

forFITOUT a livrat cu succes cel mai recent proiect de amenajari interioare, si nu pentru un spatiu de birouri, ci pentru cea mai moderna clinica de stomatologie si estetica dentara din Romania – Trident – care si-a deschis un nou sediu in Bucuresti. Clientul si-a dorit sa isi dezvolte in regie proprie cladirea, pe principiul Build to Suit si sa isi creeze propriul univers de lucru. Un proiect ambitios, ce are in componenta 8 cabinete stomatologice cu aparatura performanta, o sala de training/ conferinte, o camera de sterilizare, o zona de asteptare, dar si un bloc operator si radiologie.

In structurarea si amenajarea spatiului am avut in vedere mai multe aspecte: latura functionala, adaptata la specificul de lucru al fiecarui departament si la nevoile de interactiune din interiorul echipei, si o latura ludica, daca pot sa o numesc asa, in care pacientii, vizitatorii sa se poata relaxa, sa nu fie tensionati de vizita la medic si sa ii inspire in alegerile viitoare. Accentul s-a pus pe animarea spatiului si insufletirea acestuia. Este o amenajare atipica pentru clinicile stomatologice din Romania, prin coloristica aleasa, mobilierul minimalist, personalizarea fiecarui spatiu, complexitatea serviciilor, afirma Ionut Munteanu, Co-Managing partner forFITOUT. 
Conceptul general de design interior se incadreaza in sfera minimalismulul, dorindu-se un spatiu functional, cat mai aerisit, modern si nu in ultimul rand cu finisaje de prima clasa. Inca de la primul eye-contact al vizitatorului se poate observa cu usurinta faptul ca pacientii nu se vor simti ca la doctor. Spatii luminoase, modern mobilate, zone creative si pozitiv colorate. Sticla de la intrare si receptia impecabila introduc vizitatorii intr-o atmosfera , cu o zona de asteptare dotata cu canapele confortabile, aflate sub amprenta brandului italian Kastel, mese de cafea si un element putin intalnit in astfel de spatii: un acvariu integrat pe un perete ce aduce un plus de umanitate spatiului.
Din conceptul de amenajare nu lipseste grija pentru pacientii de varste mici, dar si acoperirea nevoilor acestora. Aspect puternic reflectat de prezenta unui cabinet pentru copii cu pereti desenati si o camera de asteptare jucausa si colorata in care acestia isi pot testa rabdarea. Cladirea este dotata cu lift pentru a ajunge intr-un mod facil si relaxat pe scaunul din cabinet. Etajul 1 este dominat de 6 cabinete stomatologice, care nu fac rabat de la latura estetica si care sunt caracterizate prin culoare, modernism, functionalitate, ce se intind pe o suprafata de peste 100 mp.
Fiecare incapere este delimitata de partitii de sticla ABCD, peste care s-au aplicat peste 90 mp de folie decorativa de diferite modele, oferindu-se astfel personalizare si un anume grad de intimitate fiecarui cabinet. Cabinetele rosu, galben, albastru, verde sunt puternic ambientate de efecte indraznete de culoare si transparenta, care creeaza confort vizual. Mobilierul existent in fiecare cabinet este customizat si adaptat nevoilor medicilor care isi desfasoara aici activitatea. Corianul este lait-motivul pieselor de mobilier, care ofera versatilitate spatiului, durabilitate, pentru ca implica pana la 10 ani de garantie, si note de modernism evidente. Compartimentarea spatiului s-a executat tinand cont de fiecare miscare facuta atat de medicul stomatolog, cat si de asistenta acestuia.
Tot la etajul 1 nu se poate trece cu vederea camera de sterilizare. Mobilierul creat aici este un raspuns al cererilor tehnice sofisticate impuse de domeniu. Usa culisanta ofera accesul facil in incapare, iar compartimentarea si semnalizarea fiecarui spatiu cu nuante diferite indica de fapt precizia si usurinta cu care trebuie sa actioneze personalul de aici. O incapere in nuante de alb si cateva pete de culoare reusesc sa scoata din anonimat ambientul. Radiologia si blocul operator sunt situate tot la primul nivel.
Pentru forFITOUT, Trident a insemnat inca de la inceput un etalon de amenajare si dotare pentru medicina dentara. Planul de design creat de arhitectii din echipa clientului promitea mult si eram nerabdatori sa vedem rezultatele. Admiratia a venit dupa 3-4 luni de executie, de provocari, de identificare a unor solutii potrivite fiecarei cerinte, de customizarea numeroaselor piese de mobilier, spune Cezar Gamulescu, Managing Partner forFITOUT.
Fiind un sediu construit de la zero, acesta dispune de facilitati moderne, pe langa curte interioara, sala proprie de training/ cursuri, subsolul cladirii este dominat de o parcare subterana dedicata pacientilor cu acces facil catre receptia cladirii. Nici acest spatiu nu a fost ignorat in check-list-ul amenajarii interioare si s-a personalizat cu folii colorate. Tot la acest nivel, intreaga echipa medicala beneficiaza de un vestiar spatios creat de forFITOUT in care isi pot depozita lucrurile personale.

forFITOUT, campanie privata, specializata in servicii la cheie de amenajare interioara a spatiilor de birouri, comerciale, hoteliere si industriale. Business-ul a fost fondat de Cezar Gamulescu in 2009 si este activ cu birou permanent in Bucuresti . Gama de servicii este variata si acopera zonele de proiectare si design, pana la executie de lucrari de design interior, instalatii, management de proiect, solutii speciale de finisaje sau chiar logistica si relocare de companie.
Mai multe detalii gasiti pe: www.forfitout.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.