Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog SanoVita

Blogurile brandurilor Dacic Cool

Cereale pentru un somn odihnitor

Email Imprimare

Multi dintre noi nu dorm bine – fie nu pot dormi suficient, fie nu se odihnesc asa cum trebuie. Una din cauzele acestui fenomen nedorit o putem gasi... in dieta! In mod ideal, adultii (dar si copiii!) ar trebui sa aiba trei mese principale pe zi si doua gustari. In plus, ar trebui sa consume alimente variate, pentru functionarea corecta a creierului. Mineralele sunt extrem de importante, sunt vitale chiar. In mod obisnuit, le preluam din diferitele alimente pe care le consumam de-a lungul zilei, insa unele diete monoaliment pot duce la un deficit important de minerale.

Soia, un aliment sanatos

Email Imprimare

Deoarece sunt foarte bogate in proteine de calitate (la fel ca branzeturile si carnea), produsele din soia reprezinta inlocuitori excelenti ai produselor din carne. Prin urmare, sunt ideale pentru cineva care a redus carnea sau a eliminat-o definitiv din dieta. Nu produc colesterol, iar gustul lor este asemanator cu al carnii. De aceea, soia ar putea fi numita chiar carne vegetala.

Grasimi bune si mai putin bune

Email Imprimare

Este important sa ne reamintim ca exista alimente sanatoase si alimente mai putin sanatoase. Si tot atat de important este sa ne reamintim ca avem nevoie de o alimentatie echilibrata. Astfel, procentul ideal de grasimi din alimentatia zilnica a oricarei persoane este de 30%. Reducerea grasimilor nu ne ajuta nici sa traim mai sanatos si nici sa slabim. Dimpotriva, dezechilibrul creat prin reducerea grasimilor risca sa produca tocmai efectul contrar asteptarilor noastre si sa conduca spre obezitate. Este insa important sa selectam tot timpul surse sanatoase pentru fiecare dintre principiile alimentare si sa le combinam intr-un mod inteligent. Pentru grasimi, alaturi de peste si de lactate, avem la dispozitie uleiurile vegetale si, poate, inainte de toate semintele, care consumate cu moderatie la nivel de 30 de grame de seminte crude si nesarate pe zi sau altfel spus un pumn de seminte, reprezinta un adevarat izvor de sanatate.

Indispensabile sanatatii: fructele uscate SanoVita

Email Imprimare

Nu intotdeauna putem beneficia de savoarea si binefacerile fructelor proaspete. Din fericire, putem apela insa intotdeauna la cele uscate. Este adevarat ca prin uscare se pierde o parte din vitamina C, precum si din alte substante benefice, dar procentul de vitamine ramas reprezinta un aport esential pentru sanatatea noastra. Iar unele componente, precum fibrele sau fierul, se pastreaza practic integral, iar altele, precum fenolii, antioxidanti extrem de importanti, sunt afectate doar in mica masura de un proces corect de uscare. Dar pierderea substantelor active nu caracterizeaza doar procesul de uscare, ci chiar si simplul proces de pastrare a fructelor…

Delicios si sanatos: ghimbirul

Email Imprimare

Ghimbirul este un aliment din ce in ce mai apreciat in ultima vreme. Occidentalii ii descopera si redescopera calitatile cunoscute de multa vreme de asiatici. Mai mult, ultimele cercetari indica faptul ca ghimbirul are si calitati nebanuite. De exemplu, este benefic pentru cei cu probleme de respiratie, pentru bolnavii de astm. Ghimbirul este un antiinflamator puternic. Desigur, nu are efectul unui medicament de sinteza, dar avantajul este ca poate fi consumat fara riscul unor efecte secundare si poate fi consumat si de catre cei care au alergii. Administrat ca tinctura, extract, infuzie, pudra sau chiar crud, ghimbirul combate mai ales inflamatiile respiratorii.

Seminte sanatoase pentru corp sanatos

Email Imprimare

Semintele (si anumiti samburi) sunt alimente deosebit de valoroase. Sunt bogate in vitamine, in minerale, enzime, proteine de foarte buna calitate si grasimi "bune" (Omega 3, Omega 6). Mai presus de toate, insa, semintele contin toata forta energetica, toate principiile active, toata forta de crestere a viitoarei plante. In plus, sunt naturale si, nu in ultimul rand, sunt foarte gustoase.
In familia alimentelor, semintele ocupa un loc special, fiind cu totul deosebite. Nu sunt nici fructe, nici legume, ci sunt proteaginoase. Ar putea fi denumite chiar "carne vegetala", caci contin proteine foarte bune, care ajuta la refacerea sistemului muscular.

Traim sanatos, hranindu-ne sanatos!

Email Imprimare

Cu totii stim ca trebuie sa avem grija de sanatatea noastra. Pe langa beneficiile evidente ale unei starii de sanatate optime, acest lucru ne asigura si un aspect frumos. Un aspect fizic frumos, dar si o atitudine "sanatoasa", optimista, deschisa. Iar sanatatea ne-o mentinem in primul rand consumand alimente sanatoase.
Ce fel de alimente si in ce cantitati sa consumam – aceasta este o alta dezbatere care intereseaza milioane de oameni. Sunt propuse diferite diete, unele eficiente, altele mai putin eficiente, cu efecte diferite pentru persoane diferite. Domnul doctor Serban Damian, nutritionist la Clinica Superfit, considera ca a vorbi doar despre diete este o simplificare a lucrurilor si ca, de fapt, ar trebui sa vorbim despre un stil de viata sanatos si despre alimentatie sanatoasa in general. Importante sunt diversitatea, echilibrul intre grupele de alimente si nutrienti, aportul de carbohidrati (cereale, fructe, legume) etc.

Pledoarie pentru sanatate: Musli, seminte si fructe uscate

Email Imprimare

Cu totii ne dorim sa avem o viata frumoasa, fara neplaceri si fara probleme de sanatate. Insa acest lucru se poate face doar avand grija, zi de zi, sa alegem bine alimentele din care preparam mancarea. Acestea trebuie sa fie naturale, pline de vitamine, minerale si alte substante necesare unei bune functionari a organismului. In plus, trebuie sa avem grija sa mancam cu moderatie, respectand un anumit program zilnic. Nu e foarte simplu de facut acest lucru, mai ales in lumea de astazi, care ne constrange sa fim mereu grabiti, pe fuga, si mereu stresati. Totusi, daca dorim rezultate reale pe termen lung, trebuie sa respectam o anumita disciplina alimentara si de viata, in general. Caci, pana la urma, un stil de viata sanatos nu inseamna doar o alimentatie corecta, ci si miscare, destindere fizica si intelectuala si multe altele.

Produsele SanoVita, acum si in magazinul online Dacic Cool

Email Imprimare

Toata lumea vorbeste astazi despre beneficiile nutritionale ale dietelor si alimentatiei bio si naturale, insa putine sunt companiile care respecta intru totul cerintele acestora. Compania noastra, SanoVita, este o firma deschizatoare de drumuri, activand in acest domeniu inca din anul 1995. Oferta noastra este dedicata unui stil de viata sanatos, constand in alimente obtinute din ingrediente naturale.
Gama de produse este foarte larga, de la musli pana la preparate din soia. Insa acestea sunt alese cu foarte mare atentie, caci toate trebuie sa respecte standardele inalte dupa care se ghideaza SanoVita. Incepand de acum, produsele sub marca SanoVita pot fi gasite si in magazinul online Dacic Cool. Acest magazin s-a axat, inca de la inceput, pe o oferta de produse romanesti de calitate, pe care vi le ofera la preturi prietenesti, alaturi de nenumarate cadouri si promotii. Puteti descoperi si aici o gama larga de produse SanoVita, dintre care puteti alege musli, fructe uscate si confiate, bautura si texturate din soia, zahar brut din trestie, seminte si multe altele! Sunt la doar un click distanta! Va asteptam!

Nautul, sanatate si savoare

Email Imprimare

Bogat in proteine, saruri minerale si vitamine, nautul are o valoare alimentara deosebita, putand inlocui cu succes proteinele din carne. Astfel, nu e de mirare ca este unul dintre cele mai vechi alimente, fiind cunoscut inca din Antichitate, cu aproximativ 3.000 de ani i.Hr., sub numele de hallaru, fiind atestat pentru prima data in Mesopotamia. Exista insa si urme mult mai vechi ale consumului de naut, cum sunt, de pilda, cele din sudul Frantei, ce dateaza de acum 9.000 de ani. In urma cu cinci milenii, nautul era cultivat, se pare, in bazinul mediteranean. In lumea latina, era cunoscut drept cicer, nume derivat din grecescul vechi kickere (de unde denumirile actuale de pois chiche - franceza, cece - italiana sau chick pea - engleza). Nautul era un aliment popular in randul claselor sarace din Egipt, Grecia si Roma. Potrivit unei legende, insusi poetul Horatiu, plictisit si dezgustat de luxul Cetatii, ar fi savurat cu mare placere o mancare buna de naut. O alta legenda spune despre vestitul orator roman Marcus Tullius Cicero ca si-ar fi dobandit numele de familie tocmai din cauza unei alunite de pe fata, in forma de boaba de naut.

Ce ar trebui sa stim despre merisor

Email Imprimare

Alaturi de afine, fructele de merisor sunt printre cele mai sanatoase fructe de padure. Frunzele si fructele de merisor sunt bogate in substante antiinfectioase, precum vitamina C, care le confera proprietati curative imbatabile. Fie ca sunt consumate proaspete sau uscate, sub forma de compot sau sirop, fie ca sunt administrate sub forma de infuzie, tinctura sau comprimate, fructele si frunzele de merisor sunt o mina de sanatate pe care nu aveti voie sa o ocoliti.

Lintea, din nou la moda

Email Imprimare

Dupa ce, pentru mult timp, a fost data la o parte, in favoarea altor surate, lintea castiga din nou teren in bucataria europeana, ca urmare a interesului crescand acordat de consumatori alimentatiei sanatoase. Iata doar cateva dintre motivele pentru care lintea nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra: este una dintre leguminoasele cele mai usor de digerat, in amestec cu orez si legume alcatuieste un meniu vegetarian bogat in proteine si sarac in grasimi si are un continut exceptional de fibre alimentare.
Lintea face parte din alimentatia omului inca din preistorie, fiind una dintre primele leguminoase cultivate, in urma cu aproximativ noua milenii. Marturie stau vestigiile din acea epoca, descoperite in nordul Siriei, pe malurile Eufratului. Lintea se bucura de mare succes la curtea faraonilor egipteni, dupa cum indica frescele din epoca domniei lui Ramses al II-lea sau cele descoperite in Teba, datand din anul 2400 i.H. Nici asirienii nu erau straini de cultivarea lintei. Se pare ca lintea era cultivata chiar in vestitele gradini suspendate ale Babilonului, in secolul al VIII-lea i.H.

Psylium, secretul detoxifierii

Email Imprimare

Psyliumul (planta din familia patlaginei, cultivata astazi in principal in India, Pakistan si regiunea mediteraneana) era cunoscut in Europa, Asia si Africa de Nord inca din cele mai vechi timpuri. Medicii egipteni foloseau psyliumul ca laxativ si ca tratament pentru inflamatiile sistemului uro-genital, in timp ce, in India si China, psyliumul era remediul traditional pentru diaree, hemoroizi si hipertensiune. Astazi, semintele de psylium sunt extrem de apreciate si de cautate pentru proprietatile lor, mai ales pentru rolul jucat in detoxifierea colonului si in stimularea secretiei intestinale.

Goji, un superfruct!

Email Imprimare

Despre calugarii de la o manastire budhista din Tibet se spune ca ar fi trait pana la varste extrem de inaintate, bucurandu-se de o stare de sanatate neobisnuita. Secretul longevitatii lor: fructele de Goji. Pentru ca beau apa in care cadeau fructele de Goji, la 80 de ani calugarilor nu le incaruntise inca parul. Este doar una dintre legendele care s-au tesut, de-a lungul timpului, in jurul miraculoaselor fructe de Goji. Legendele sunt insa perfect justificate. Va puteti convinge si dumneavoastra de adevarul lor incercand fructele de Goji de la SanoVita!

Amestec de legume uscate pentru un plus natural de savoare

Email Imprimare

Din ce in ce mai prezente in bucatariile noastre, amestecurile de legume reprezinta solutia rapida si la indemana, indiferent de anotimp, pentru garnituri, salate, ciorbe sau supe. Ne-am obisnuit cu amestecurile de legume congelate, insa din ce in ce mai apreciate sunt si amestecurile de legume uscate, care dau gust mancarurilor si inlocuiesc cu succes potentiatorii de aroma traditionali. La SanoVita am selectat cu atentie cateva dintre cele mai sanatoase legume, pe care le-am reunit intr-un amestec de legume uscate absolut natural.

Semintele decojite de floarea-soarelui de la SanoVita au primit diploma de produs recomandat de Dacic Cool

Email Imprimare

Ne bucura faptul ca produsele SanoVita au fost remarcate si apreciate de comunitatea Dacic Cool si, evident, cu atat mai mult, ne bucura faptul ca semintele decojite de floarea-soarelui SanoVita au primit calitatea de produs recomandat de Dacic Cool. De ani de zile ne straduim sa impunem pe piata seminte de calitate, selectionate si ambalate cu grija, incercand sa convingem consumatorii cu privire la imensele beneficii pe care consumul semintelor crude il are asupra sanatatii si performantelor noastre.

Semintele de floarea-soarelui SanoVita, un produs recomandat de Dacic Cool

Email Imprimare

Ne bucuram pentru faptul ca echipa si cititorii Dacic Cool au ales semintele noastre de floarea-soarelui drept un produs Dacic Cool, apreciind astfel atat calitatea produselor noastre, cat si stradania depusa de noi pana acum de a oferi consumatorilor nostri numai produse de cea mai buna calitate. Aportul lor pentru sanatatea fiecaruia dintre noi este extrem de important. Ele ne asigura un plus de energie, ne intaresc imunitatea, reprezentand in acelasi timp un important suport pentru toate functiile vitale ale organismului. Fie ca le fololsim in diferite retete, fie ca le savuram, pur si simplu, la masa, semintele de floarea-soarelui sunt la fel de gustoase si de sanatoase. Compania noastra SanoVita este interesata in permanenta sa ofere consumatorilor produse de calitate, printr-o atenta selectionare a producatorilor si furnizorilor, dorind sa va ofere seminte de floarea-soarelui provenind din recolte nepoluate si care au fost procesate cu grija necesara. Nu este vorba insa doar de semintele de floarea-soarelui, ci de toate produsele noastre, pe care intelegem sa vi le oferim la cea mai buna calitate. Ne bucuram astazi ca stradania noastra nu a trecut neobservata.

Idei pentru o masa sanatoasa: snitele de soia

Email Imprimare

100% vegetala, bogata in proteine si fara colesterol, soia este o  sursa de sanatate in dieta noastra. Alimentele pe baza de soia se bucura de o mare popularitate, justificata de fisa nutritionala cu adevarat exceptionala a acestei leguminoase. Sa ne gandim doar la faptul ca semintele de soia contin proteine in proportie de aproximativ 50%, concurand astfel cu produsele lactate si carnea. Asa se explica si succesul de care se bucura soia in randul persoanelor vegetariene. Insa cu totii ar trebui sa fim mai atenti la pastrarea echilibrului intre alimentele de origine animala si cele de origine vegetala: tindem sa consumam mai multe proteine animale decat vegetale (cum ar fi cele din soia), raportul fiind, potrivit studiilor, de 70/30 (fata de 50/50, cum se recomanda). In plus, studiile recente demonstreaza efectul benefic al plantei de soia asupra sistemului nervos. Se pare ca prin consumul regulat de preparate din soia memoria pe termen lung este imbunatatita, chiar si in cazul persoanelor de peste 60 de ani.

Orezul, secretul longevitatii

Email Imprimare

Rondelele din cereale se numara printre cele mai populare produse de tip cereale expandate. Sunt practice, gustoase si hranitoare. La SanoVita, va propunem o gama larga de rondele, numai bune pentru un mic dejun sau pentru o gustare, fie ca sunteti acasa, la birou, la scoala sau la facultate. Va invitam sa descoperim impreuna rondelele de orez expandat.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 Inainte > Sfarsit >>