Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Gerocossen Rolul esential al conservantilor in cosmetica

Rolul esential al conservantilor in cosmetica

Email Imprimare

In ultimii ani, s-a desfasurat un adevarat razboi mediatic in jurul parabenilor. Acum acesta a fost, in sfarsit, transat. Despre ce este, de fapt, vorba?
Produsele cosmetice, la fel ca si cele alimentare, sunt atacate de bacterii, drojdii, fungi, riscand sa-si schimbe rapid proprietatile si in cateva zile sa devina periculoase si inutilizabile. Pentru a evita aceasta situatie, sunt utilizati diferiti conservanti.
Indiferent daca este vorba de o crema, un lapte demachiant, o lotiune tonica, un sampon sau orice alt produs cosmetic, fara conservanti acesta va fi, in cateva zile, incarcat cu agenti patogeni devenind astfel inutilizabil.
Legea 78 referitoare la produsele cosmetice, aliniata la legislatia U.E., reglementeaza utilizarea conservantilor in produsele cosmetice, stabilind o lista a conservantilor admisi si limitele in care pot fi utilizati. Printre acestia se numara si parabenii, care s-au dovedit a fi extrem de eficienti in conservarea produselor cosmetice, dar si a medicamentelor si alimentelor. Astfel, ei sunt folositi pe scara larga, majoritatea produselor de calitate, la nivel international, beneficiind de eficacitatea lor.
In ultimii cativa ani, au aparut insa nenumarate atacuri la adresa parabenilor, afirmandu-se ca ar fi periculosi si nesanatosi, dar fara ca aceste acuze sa se bazeze pe vreun studiu sau rezultat concludent, ci doar pe o serie de asocieri indirecte intre utilizarea deodorantelor cu parabeni si cancerul de san, generandu-se astfel un curent de opinie negativ referitor la utilizarea parabenilor in produsele cosmetice.
In urma acestor controverse, Comitetul Stiintific pentru Siguranta Consumatorilor (SCCS) din cadrul Comisiei Europene a realizat mai multe studii asupra parabenilor si concluzia a fost ca acestia nu sunt, totusi, periculosi. Astfel, aceasta disputa a fost acum, in sfarsit, transata, demonstrandu-se ca acuzatiile nu sunt fondate, parabenii fiind nepericulosi.
Important este ca, de fiecare data, sa alegeti un produs cosmetic de la unul din brandurile despre care stiti ca investesc in cercetare, isi respecta consumatorii si stiu ca comunice cu adevarat lucrurile esentiale despre produsele lor pe care consumatorii ar trebui sa le stie.

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy