Miercuri, 4 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Congresul Societatii Romane de Apiterapie


Congresul Societatii Romane de Apiterapie

Email Imprimare

In perioada 29-31 octombrie 2010, are loc, la RIN Grand Hotel, al 3-lea Congres al Societatii Romane de Apiterapie, insotit de Api-Expo 2010, urmat apoi luni, 1 noiembrie 2010, de desfasurarea atelierelor practice. Pentru noi, pentru Apiland, a devenit deja o traditie sa sponsorizam acest congres de prestigiu cu o ampla participare internationala, din tari precum Germania, Portugalia, Japonia sau India. Prezenta lor demonstreaza tocmai prestigiul apiculturii romanesti si valoarea acestui congres in organizarea caruia am considerat ca suntem obligati si onorati sa ne implicam in mod constant, la fel cum consideram ca promovarea apiculturii romanesti si dezvoltarea aplicatiilor pentru sanatatea noastra este o datorie de onoare pentru noi. Comunicarile stiintifice, mesele rotunde, conferintele, precum si atelierele practice, de un real interes pentru toti cei constienti ca acest domeniu este extrem de important pentru sanatatea noastra, vor fi sustinute de specialisti de prestigiu din diferite centre de cercetare si de invatamant din tara si din strainatate.

Vor fi abordate atat probleme legate de aspectele de baza ale activitatii apicole, de colectare si procesare primara a produselor apicole cu destinatie medicinala, de apreciere a stabilitatii biologice a produselor apicole, cat si probleme legate de proprietatile bio-farmacologice ale plantelor melifero-medicinale, dar mai ales aspecte legate de importanta produselor apicole pentru sanatatea noastra din punct de vedere al cresterii vitalitatii, pentru ameliorarea tulburarilor neuropsihice, in tratarea cancerului, in stimularea imunitatii, in tratarea arteriopatiilor, in osteopatie, in tratarea reumatismului inflamator, in tratarea problemelor dermatologice, in regenerarea neuronilor din hippocampus sau prezentarea unor cazuri clinice privind utilizarea apiterapiei in cazul bolilor neurologice, precum scleroza multipla.
Vor fi, de asemenea, abordate probleme de api-fito-aromoterapie, de api-punctura, de presopunctura si reflexoterapie cu diverse preparate apiterapeutice si - nu in ultimul rand - de api-cosmetologie, problema abordata atat din punct de vedere al istoriei domeniului, cat si al ultimelor rezultate obtinute acum. O problema de un deosebit interes o va reprezenta analiza unor studii de cazuri clinice in vederea stabilirii celor mai importante elemente de orientare pentru alcatuirea unui bun protocol de apiterapie in domenii precum medicina cardiovasculara, reumatologie, hepatologie, neurologie, oncologie, chirurgie si medicina dentara. La randul nostru, vom fi fericiti sa va intalnim in acest cadru si sa va oferim toate explicatiile necesare cu privire la calitatile produselor noastre si asupra efectelor lor benefice pentru sanatatea dumneavoastra. (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy