Miercuri, 28 Feb

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Pentru trei zile, Bucurestiul este capitala apiterapiei


Pentru trei zile, Bucurestiul este capitala apiterapiei

Email Imprimare

Vineri, 29 octombrie 2010, a avut loc la RIN Grand Hotel, in sala Berlina, deschiderea celui de al treilea Congres de Apiterapie cu participare internationala, organizat de Societatea Romana de Apiterapie, cu o importanta contributie in calitate de sponsor din partea Apiland. Congresul ale carui lucrari se intind pe durata a trei zile, de vineri pana duminica, este insotit de desfasurarea unei interesante expozitii, Api-Expo, si este urmat luni de activitatile unui Atelier Practic.
In afara de participarea mai multor reputati specialisti din Romania, atat teoreticieni, cat si practicieni, evenimentul se bucura si de prezenta mai multor nume prestigioase din strainatate: Dr. Verica Milojkovic (Serbia), Presedinte al Societatii Sarbe de Apiterapie, Dr. Noriko Hattori si Dr. Kenji Ichihara (Japonia) de la Laboratorul de Biologie Moleculara al Gifu Pharmaceutical University, Prof. Dr. Sanjeev Sood (India) de la Dayanand Ayurvedic College si Antonio Couto (Portugalia), co-fondator al Bees for Life
Trebuie semnalata si participarea in cadrul festivitatii de deschidere a doamnei Monica Tatoiu. Domnia sa este una dintre povestile de succes in lupta cu cancerul prin intermediul apiterapiei, reteta sa cu laptisor de matca facand valva in mass-media in ultimele luni.


Vorbitorii au subliniat si faptul ca, in Romania, apiterapia are o traditie de 50-60 de ani, Romania fiind astazi cea mai avansata tara din lume in acest domeniu. La fel de interesanta a fost si sustinerea ideii ca stupul este cea mai veche farmacie, iar albina este cel mai vechi doctor de pe pamant. A fost abordata, de asemenea, si problema reglementarilor legislative pentru combaterea productiei si distributiei de produse contrafacute si care se vand sub denumirea de produse apicole si respectiv de apiterapeutice, singura garantie reala pentru calitatea produselor aflate in comert constituind-o in acest moment doar increderea pe care o ai in producator. Problema este cu atat mai serioasa cu cat produsele contrafacute pot face mai mult rau decat bine. Monica Tatoiu a ridicat si problema pericolului pe care il reprezinta introducerea din aprilie 2011 de catre Comisia Europeana, sub presiunea producatorilor de medicamente, a obligativitatii respectarii tehnologiei de productie a medicamentelor de catre producatorii de ceaiuri, produse din plante si produse apiterapeutice. Aceasta tehnologie este foarte costisitoare si risca sa duca la falimentarea multor producatori mici. In acelasi timp, va duce la cresterea preturilor acestor produse facandu-le mult mai greu accesibile multor familii cu venituri modeste. Din aceste motive, Monica Tatoiu a cerut participantilor sa-si uneasca fortele pentru a reusi sa obtina o amanare a aplicarii acestei masuri.Debutand cu o deschidere de succes suntem convinsi ca lucrarile prezentului congres se vor bucura cel putin de acelasi succes precum editiile anterioare. Ideile noi si schimbul de experienta intre specialisti este de natura sa asigure progresul fiecarui producator cu adevarat interesat sa puna la dispozitia consumatorilor a unor produse de cea mai buna calitate. Este si motivul din care ne-am  implicat in realizarea acestor congrese. Consideram ca o datorie de onoare din partea noastra sa ne straduim sa punem la dispozitia clientilor nostri, atat din Romania, cat si din strainatate, produse de cea mai buna calitate si sa ne aducem contributia la dezvoltarea cat mai rapida a acestui domeniu atat de important pentru sanatatea noastra.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy