Laptisorul de matca imbunatateste considerabil memoria

Imprimare

Memoria este procesul prin care reproducem informatii pe care le-am invatat sau trait anterior. La procesul memoriei participa mai multe componente ale creierului, de aceea este un proces foarte complex, al carui mecanism nu a fost pe deplin elucidat. Oamenii de stiinta clasifica memoria in memorie de scurta durata, de exemplu memorarea unui numar de telefon pana la formarea lui, si memorie de lunga durata, care contine amintiri, experiente etc. Lipsa puterii de concentrare este considerata de medicina occidentala ca un simptom de senilitate, fiind atribuita reducerii de substante neurochimice vitale, iar medicina chineza numeste aceasta stare creier golit de esenta. O data cu varsta, creste si probabilitatea aparitiei tulburarilor de memorie. Forma cea mai usoara, alterarea memoriei, asociata varstei, se caracterizeaza printr-o autoperceptie a pierderii de memorie.
Memoria este un proces psihic, dar asemenea oricarui lucru care se petrece in creierul nostru, are o componenta organica, adica este bazata pe conexiunile dintre celulele nervoase (neuroni), care realizeaza adevarate retele neuronale ce comunica intre ele cu ajutorul unor substante numite neurotransmitatori. De aceea, este important sa-i asiguram creierului substantele de care acesta are nevoie in procesul memoriei, sa-l hranim, cu alte cuvinte.

O alimentatie echilibrata trebuie sa fie fara exces de grasimi si bogata in vitamina B12. Aceasta vitamina ajuta la formarea celulelor corpului, in special a globulelor rosii si a sistemului nervos, fiind intalnita in produse de origine animala: carne, peste, lapte, branzeturi si oua. Regimurile alimentare sarace in grasimi, utilizate de adultii tineri si de cei cu varste medii ajuta la pastrarea memoriei. Organismul nostru are nevoie si de suficiente lichide, pentru a preveni deshidratarea, ce ar putea duce la confuzie si la tulburari ale memoriei. Pe cat se poate, este ideala limitarea consumului de bauturi alcoolice si, de asemenea, a fumatului, la care necesar ar fi sa se renunte. In cazul persoanelor cu tulburari usoare ale memoriei, administrarea vitaminelor E si C poate proteja sanatatea creierului.
Este foarte important ca aceste vitamine sa provina din suplimente alimentare naturale, deoarce vitaminele se absorb mult mai usor in organism. Un astfel de supliment natural sau aliment viu, cum il numesc medicii apifitoterapeuti, este laptisorul de matca PUR.
Laptisorul de matca PUR este un adevarat cocteil de vitamine. Contine complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12), dar si acidul pantotenic, adica vitamina B5, care contribuie la sinteza neuromediatorilor mesageri ai influxului nervos, regland prin intermediul hormonului adrenocorticotrop (ACTH), produs de hipofiza, secretiile de steroizi ale glandelor corticosuprarenale ca reactie la stres.
Acetilcolina, pe care o contine laptisorul de matca PUR, este un compus cu rol in transmiterea influxului nervos, atat in sistemul nervos central, cat si in cel periferic, cu efecte notabile asupra acestuia. Se recomanda o cura cu laptisor de matca PUR de 5-7 saptamani, cate 1 g pe zi, iar dupa o pauza de o saptamana, se poate relua cura.
Prin acest continut bogat de vitamine si minerale, laptisorul de matca PUR este un aliment esential pentru buna functionare a creierului, de asemenea fiind un ajutor extraordinar pentru imbunatatirea memoriei. (Foto: Stock.XCHNG)

http://www.evakuator-servis.com/
http://europosud.ua/