Miercuri, 28 Feb

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Laptisorul de matca in tratarea racelii


Laptisorul de matca in tratarea racelii

Email Imprimare

Cea mai frecventa patologie umana este raceala. Racim nu numai iarna, nu numai primavara sau toamna, ci si vara, din cauza aerului conditionat, a geamurilor deschise de la masina, de la curent sau de la bauturile prea reci. Acesta este tipul de afectiune in care laptisorul de matca poate fi extrem de benefic, cu conditia sa fie mereu la indemana, cunoscut fiind faptul ca, in caz de raceala, consultul medical si indoparea cu medicamente sunt aproximativ inutile si trebuie pastrate pentru afectiunile mai grave.

Raceala este o afectiune infectioasa ce nu trebuie ignorata deoarece imunitatea unei persoane ce raceste des slabeste, deschizand calea pentru infectii virale si bacteriene mult mai periculoase.
Problematica este dubla: cum putem sa evitam imbolnavirile repetate? La aceasta problema, laptisorul de matca ofera o solutie naturala si eficace.
Recrudescentele sezoniere sunt caracteristice racelii (mai ales iarna), insa imbolnavirea se poate produce in orice anotimp. Raceala este o boala extrem de contagioasa, transmitandu-se prin simplu contact, cum ar fi prin strangerea mainii unei persoane bolnave sau respirand aerul incarcat de virusi intr-un spatiu inchis - lift, magazin, autobuz, metrou, tren, avion - ceea ce face ca epidemiile sa fie in floare.
Raceala este deseori semnul unei slabiri a organismului (in special la persoane imunodeprimate), o alarma ce nu trebuie neglijata, mai ales daca apare in mod regulat. Pentru a evita orice complicatie, raceala trebuie tratata cu grija.
Laptisorul de matca PUR este unul dintre cele mai sanatoase remedii naturale contra racelii si gripei. Fiind un adevarat cocteil de vitamine, acesta contine complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12), precum si acid pantotenic (vitamina B5), care contribuie la sinteza neuromediatorilor mesageri ai influxului nervos, regland prin intermediul hormonului adrenocorticotrop (ACTH), produs de hipofiza secretiile de steroizi ale glandelor corticosuprarenale ca reactie la stres (de aici si numele dat vitaminei B5 - "vitamina antistres").
Laptisorul de matca PUR constituie o sursa bogata de aminoacizi (acidul aspartic, glutamic, taurina, tirozina, fenilalanina), saruri minerale (calciu, magneziu, fier, potasiu, cupru), oligoelemente (seleniu, zinc, mangan), glucide (fructoza, glucoza, maltoza) si lipide sub forma de acizi grasi (acid stearic, palmitic). Contine, de asemenea, o sursa importanta de acid 10HDA (acid 10-hidroxi-2-decenoic), substanta activa cu efecte antibacteriene, antifungice si antivirale.
Datorita continutului bogat in vitamine si aminoacizi, laptisorul ne reda vitalitatea si energia atat de necesare organismului.
Persoanelor cu factor ridicat de risc (imunodeprimate, obosite fizic si psihic) le este recomandat sa urmeze cure preventive cu laptisor de matca PUR la fiecare schimbare a anotimpului. In general, se recomanda cate 1 g pe zi, timp de 3 saptamani.
Asadar, pentru tratarea unei raceli intr-un cadru familial, lejer, nu trebuie consumate medicamente (in special antibiotice), ci trebuie urmat un plan simplu, alternativ, bazat pe produse naturale - uleiuri esentiale, plante medicinale, propolis, miere si laptisor de matca PUR. Este o chestiune de gandire corecta, intocmai precum preventia, care ar trebui sa impuna cure regulate si profilactice cu laptisor de matca PUR. (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy