Cum isi pastreaza produsele apicole toate proprietatile

Imprimare

Cu totii cunoastem beneficiile pe care le au pentru sanatatea noastra produsele apicole, produsele stupului: mierea, polenul, laptisorul de matca si pastura. Sunt produse naturale care furnizeaza vitamine, minerale, enzime esentiale pentru buna functionare a organismului nostru. Cunoastem prea putin, insa, felul in care aceste produse trebuie depozitate si pastrate in timp astfel incat sa nu-si piarda proprietatile.
Polenul este un supliment binecunoscut, util mai ales in dieta copiilor, caci este plin de vitamine si minerale. Iar polenul crud este cel mai complet, furnizand maximum de energie si substante benefice. In plus, el este asimilat de organism mult mai usor decat polenul uscat si are un gust mai bun fata de acesta, mult diferit.
Polenul monoflor pastreaza calitatile plantei din care a fost recoltat de catre albine. Astfel, polenul de paducel ajuta inima si circulatia sangvina, polenul de trandafir salbatic detoxifica organismul, creste imunitatea si e benefic pentru colon, polenul de castan dulce si mur e bun pentru circulatie, iar polenul de mar ajuta la imunitate, in timp ce polenul de salcie este benefic pentru vedere, precum si pentru fertilitate.

Curele de polen crud se fac primavara si toamna, atunci cand imunitatea trebuie stimulata, iar organismul are nevoie de detoxifiere. O cura dureaza aproximativ 7 saptamani, iar doza zilnica este de o lingurita. Se consuma dimineata, ca atare, caci are un gust bun, sau in iaurt, in ceai, in salate de fructe. Este un mic dejun excelent!
Polenul crud se pastreaza congelat – nu contine apa, prin urmare nu ingheata la congelator. Practic, imediat dupa ce este recoltat din stup, el este pus la congelator, unde ramane pana in momentul achizitionarii de catre client. De aceea, este bine sa va procurati polenul crud din magazinele specializate, prevazute cu congelator, sau din magazinele online, care vi-l vor trimite prin curier rapid (24 de ore). De asemenea, dupa ce il cumparati trebuie sa il pastrati tot la congelator. E adevarat, timp de cateva zile el poate fi tinut la temperatura camerei, dar nu mai mult, caci isi pierde din proprietati.
Laptisorul de matca este un alt produs-minune al stupului. La fel ca in cazul polenului, varianta pura si cruda este cea mai buna. In uz intern, se fac cure primavara si toamna, iar doza zilnica este de 1-2 grame. Pe langa aportul de substante benefice organismului nostru, s-a constatat ca laptisorul de matca ajuta foarte mult memoria, fiind util elevilor si studentilor, precum si persoanelor varstnice sau celor care fac efort intelectual sustinut.
Laptisorul de matca pur este util, de asemenea, in cosmetica, in uz extern. Femeile il folosesc pentru a-si mentine frumusetea tenului si a pielii, in orice perioada a anului.
Laptisorul de matca crud se pastreaza tot la rece, insa nu in congelator, ci la frigider, la o temperatura de 1-6 grade Celsius. De aceea, este bine sa vi-l procurati din magazine dotate cu frigider, iar acasa sa il pastrati tot la frigider.
Despre proprietatile acestor produse naturale miraculoase a vorbit Cecilia Caragea in emisiunea Omul priceput difuzata de postul Trinitas TV, la rubrica Sfatul specialistului, in data de 17 aprilie 2013. Toate aceste "alimente" apicole va sunt furnizate de compania noastra, Apiland. Le gasiti in magazinele de specialitate, traditionale si online. Atat polenul, cat si laptisorul de matca sunt disponibile si in varianta bio, ecologica.

 

http://europosud.ua/
europosud.ua/