Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Polenul crud de castan dulce si mur


Polenul crud de castan dulce si mur

Email Imprimare

Apiland ne rasfata cu cel mai dulce tip de polen, care place atat de mult copiilor - polenul crud de castan dulce si mur, un adevarat inger pazitor al circulatiei sanguine. Dar acesta nu are doar rolul de a stimula circulatia sanguina, ci are si o importanta actiune benefica asupra venelor si vaselor capilare. Si in nici intr-un caz nu putem uita ca acest tip de polen ne aduce un intreg ansamblu de antioxidanti, atat de importanti pentru sanatatea noastra. In plus, echilibreaza sistemul nervos, fiind recomandat in stari de anxietate sau depresie usoara. In acelasi timp, polenul crud de castan dulce si de mur face adevarate minuni pentru femeile aflate la menopauza, ameliorand diferitele simptome, precum bufeurile si depresia. Iar - datorita continutului ridicat de vitamine si minerale - reprezinta si un important remineralizant. Dar polenul crud de castan dulce si mur ne aduce un aport mult mai bogat de substante active, printre care si atat de importantii polifenoli. In plus, fiind un polen crud, reprezinta un aliment viu care - spre deosebire de polenul uscat - contine si lactofermenti, ce ajuta la regenerarea florei intestinale, si un important ansamblu de enzime si bacterii benefice.

Acest polen este strans de albinele lucratoare de la doua plante remarcabile, insa atat de diferite intre ele. Castanul este un copac impunator de 20-30 de metri inaltime raspandit pe dealurile Europei, Asiei si Americii de Nord, in timp ce murul sau rugul de munte este o planta comuna ce ajunge doar pana la trei metri inaltime, fiind si el raspandit in intreaga Europa, de la Mediterana si pana in Marea Britanie. Ambele plante sunt la fel de benefice pentru sanatatea noastra. Castanele sunt nu doar delicioase, dar si extrem de bogate in folati, vitamina C, calciu, magneziu, fier, mangan, fosfor si zinc, dar si in piridoxina, tiamina, niacina si riboflavina, ele prevenind racelile, dar avand un efect benefic si in cazul bolilor de inima. In plus, scad colesterolul si cresc fertilitatea barbatilor, intaresc oasele si ne protejeaza impotriva radicalilor liberi. Murele, la randul lor, atat de placute, atat crude, cat si ca dulceata, sirop sau in prajituri, reprezinta una dintre cele mai importante surse de sanatate. Astfel, din punct de vedere al continutului de antioxidanti, murele se numara printre cele mai importante zece alimente. Datorita continutului bogat in polifenoli si fitoestrogenoni se pare ca murele joaca un rol esential in prevenirea a numeroase forme de cancer, dar si a bolilor de inima. La randul lor, taninii ajuta la intarirea tesuturilor si vindeca inflamatiile la nivel intestinal, iar antacianii, antioxidanti care dau si culoarea specifica a murelor, scad riscul de hipertensiune si ajuta memoria. In plus, murele au si un bogat continut de vitamine A, C, E, K si de mangan si reprezinta un mijloc eficace de "reincarcare a bateriilor". Dar nu mai putin importante sunt frunzele, radacinile si lastarii acestei plante de exceptie capabile sa vindece ranile, ulcerele orale si inflamatiile gingiilor si cu efecte benefice in cazul hemoroizilor, cistitelor sau a diareii.
Revenind la polenul crud de castan dulce si mur din oferta Apiland, este bine de stiut ca 15-20 de grame din acest tip de polen echivaleaza cu 900 de grame de legume sau sase cani de ceai verde. Produsul trebuie pastrat la congelator, dar datorita continutului redus de apa el nu ingheata, putand fi consumat imediat dupa ce a fost scos din congelator. Datorita faptului ca el este pastrat in forma sa naturala, cruda, pura si neprelucrata, acest polen are garantata o eficienta terapeutica maxima.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy