Pastura, "painea albinelor"

Imprimare

Despre pastura se cunosc mai putine lucruri. Pastura este, de fapt, un polen fermentat in cadrul proceselor naturale din interiorul stupului. Albinele culeg polenul din flori, il aduc in stup, il depoziteaza in celula-fagure, alaturi de miere si diverse enzime. Temperatura si umiditatea specifice stupului fac ca acest polen sa fermenteze.
Pastura mai este numita si painea albinelor. Este foarte benefica pentru unele afectiuni, mai ales pentru cele din zona ficatului, posibil mai benefica decat polenul. Organismul nostru o digera si o asimileaza mult mai usor decat polenul, astfel ca beneficiem mult mai mult de principiile active din continutul acesteia.
Are un gust dulce-acrisor, iar cei care doresc sa se familiarizeze cu acest aliment sunt invitati la intalnirile organizate de Dacic Cool, in care aducem produse ale stupului, traditionale in tara noastra, si discutam despre beneficiile lor.
Pastura se poate pastra la temperatura camerei, consumand zilnic doza recomandata.
Aflati mai multe despre beneficiile pasturii ascultand interventia Cecilia Caragea, consultant comunicare Apiland, in emisiunea saptamanala Cu... minte de duminica, de la Radio Romania Cultural, pe care v-o punem la dispozitie aici. (Foto: Stock.XCHNG)


euro-house.com.ua/
http://www.europosud.ua/