Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Cum alegem si cum folosim mierea


Cum alegem si cum folosim mierea

Email Imprimare

Cu totii cunoastem mierea, ii apreciem gustul si beneficiile pentru sanatate. Chiar si copiii o iubesc si o doresc. Mierea ne poate ajuta mult in perioadele in care gripele si racelile sunt mai frecvente, caci ea creste imunitatea organismului. Toate studiile care au comparat mierea cu alti indulcitori, in special zaharul, au aratat ca ea este mult mai benefica pentru organism. Practic, consumand miere in loc de zahar facem un pas important catre o alimentatie sanatoasa.

Exista insa unele detalii de care e bine sa tinem cont atunci cand utilizam acest produs apicol.
In primul rand, mierea este cu atat mai benefica, cu cat este obtinuta din culturi bio, ecologice, nepoluate.
In al doilea rand, trebuie sa stim cum sa alegem mierea de calitate. Nu vom alege miere care a stat in recipiente din plastic. Nu vom cumpara miere care a stat, vara, in caldura si in lumina soarelui (la vanzatorii ambulanti de pe marginea drumului, de exemplu). Vom alege mierea unor producatori de incredere, caci acest produs poate fi falsificat foarte usor. In cazul mierii monoflore, aceasta trebuie sa pastreze aroma florilor din care a fost obtinuta – daca observam ca nu e asa, inseamna ca ea nu este pura. 
In al treilea rand, atunci cand indulcim o bautura cu miere (de exemplu, ceaiul sau infuzia de plante), nu trebuie sa punem mierea in cana decat dupa ce lichidul si-a scazut temperatura sub 40 de grade Celsius. La o temperatura mai ridicata de 40 de grade, mierea isi pierde din proprietati, ba chiar dezvolta anumite substante toxice.
De asemenea, chiar daca mierea se depoziteaza la temperatura camerei, ea nu va fi pusa niciodata in lumina directa a soarelui, caci acest lucru ii afecteaza structura, deteriorand-o.
Multa lume crede ca mierea cristalizata (zaharisita) nu este buna. Lucrurile nu stau deloc asa. Procesul de cristalizare, care depinde de proportia de fructoza si glucoza din compozitie, este un proces natural. Daca mierea contine mai multa glucoza, ea va cristaliza. Mai mult, cristalizarea este chiar o dovada a faptului ca este naturala, de calitate.
Despre beneficiile produselor stupului oferite de Apiland a vorbit si Cecilia Caragea, consultant Apiland, in cadrul emisiunii Clasa de parinti difuzata de Radio Romania Cultural. (Foto: Stock.XCHNG)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy