Duminica, 14 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Copiii iubesc produsele stupului!


Copiii iubesc produsele stupului!

Email Imprimare

Produsele apicole se numara printre cele mai sanatoase si gustoase produse destinate copiilor. In general, se stie de miere si polen, insa toate "alimentele" care provin de la albine sunt benefice.
Despre aceste produse, parintii ar trebui sa stie cateva lucruri elementare. De exemplu, faptul ca polenul crud si pur este mult mai eficient decat polenul uscat, pe care il stiam odinioara. De asemenea, polenul crud este mai usor de digerat decat polenul uscat. Polenul crud se pastreaza doar la congelator – necontinand apa, el nu ingheata niciodata. De acolo vom lua ratia zilnica (1-2 lingurite) de energie, vitamine si minerale. Poate fi tinut la temperatura camerei doar timp de cateva zile; dupa aceea, incepe sa-si piarada din proprietati. Evident, il putem amesteca cu miere sau cu alte alimente.

In functie de florile din care este obtinut, acest polen are gust diferit. Exista doua tipuri de polen: polenul monoflor, obtinut dintr-o singura specie de plante, si polenul poliflor, obtinut din doua sau mai multe tipuri de flori. Este bine sa stim ca polenul crud si pur pastreaza toate caracteristicile, toate principiile active ale plantei din care a fost obtinut.
Laptisorul de matca este un adevarat aliment-minune al stupului. Astazi avem posibilitatea de a-l procura in stare pura, cruda. Pentru copii, ratia zilnica este de 1-2 grame pe zi – cutia produsului contine o lingurita mica, speciala care dozeaza exact aceasta cantitate. Laptisorul de matca ii ajuta pe copii in lupta impotriva racelilor si gripelor, dar si in ceea ce priveste memoria si concentrarea intelectuala. Acetil-colina continuta de laptisorul de matca este foarte importanta in procesul de transmitere a influxurilor nervoase.
Pastura, numita si painea albinelor, este de fapt un polen fermentat in interiorul stupului, in cadrul proceselor naturale care au loc acolo. Fiind fermentat, acest polen este digerat mult mai usor de catre organismul nostrul.
Despre beneficiile produselor stupului oferite de Apiland a vorbit si Cecilia Caragea, consultant Apiland, in cadrul emisiunii Clasa de parinti difuzata de Radio Romania Cultural. (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy