Sambata, 26 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Un veritabil medicament: propolisul


Un veritabil medicament: propolisul

Email Imprimare

Dupa vacanta, atunci cand copiii reintra in comunitate, parintii au de-a face din nou cu racelile si gripele. Mai ales cand afara se incalzeste, iar microbii circula in voie.
Unul dintre cele mai sanatoase remedii este reprezentat de produsele stupului. Pe langa nenumaratele beneficii pentru sanatate si imunitatea generala a organismului, acestea au si un gust foarte bun, fiind dulci, ceea ce le face mai usor de administrat copiilor. Unul dintre cele mai eficiente produse apicole impotriva microbilor si virusurilor este propolisul. Acesta este un produs cu adevarat uimitor. Albinele isi tapeteaza stupul pe interior cu propolis pentru a impiedica patrunderea microbilor in comunitatea lor.

Albinele obtin propolisul din rasinile continute de mugurii plantelor tinere, pe care le aduc in contact cu anumite sucuri digestive proprii. El este recoltat de catre oameni prin razuirea de pe peretii stupului, vara, atunci cand temperaturile trec de 20 de grade Celsius (care permit inmuierea lui).
Propolisul poate fi mestecat, ca atare, ca o guma de mestecat, poate fi administrat sub forma de tinctura (picaturi dizolvate in apa sau in alt lichid) ori sub forma de spray (uz extern). Este utilizat, de asemenea, in compozitia anumitor sapunuri antibacteriene.
Despre beneficiile produselor stupului oferite de Apiland a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare, in cadrul emisiunii Clasa de parinti difuzata de Radio Romania Cultural. (Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy