Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Mierea Manuka, singura miere medicinala din lume


Mierea Manuka, singura miere medicinala din lume

Email Imprimare

Calitatile si virtutile mierii pentru sanatate si ingrijire sunt binecunoscute de mii de ani. Mierea este, pe drept cuvant, un aliment-minune si un ingredient-minune in cosmetica. In functie de florile din care isi aduna albinele polenul necesar, mierea este de mai multe feluri. Iar unele varietati de miere, chiar si de la noi din tara, pot fi considerate medicinale. Insa pe plan mondial exista o singura miere care a primit statutul oficial de miere medicinala, si anume mierea Manuka.

Acest tip de miere este obtinut de catre albine din florile plantei Manuka, care creste doar in Noua Zeelanda. Se deosebeste de celelalte feluri de miere printr-o componenta antibacteriana foarte puternica, Factorul Unic Manuka (UMF). In functie de concentratia acestui ingredient, mierea Manuka este incadrata intr-o anumita categorie, care este specificata pe ambalaj.
O alta clasificare pe care o putem intalni pe ambalaj este MGO, care ne arata concentratia de metil-glioxal din miere – cu cat este mai mare, cu atat mierea respectiva are efecte antibacteriene si antiseptice mai mari. Exista MGO 100, MGO 250, MGO 400, MGO 550. Cu cat creste aceasta concentratie, cu atat mierea este mai inchisa la culoarea, ajungand aproape neagra. Desigur, o concentratie mai mare de MGO inseamna o miere mai scumpa.
Mierea Manuka este eficienta in cazurile de raceala si gripa, de rani (uz extern) si creste imunitatea generala a organismului. Chiar daca e putin diferit de al mierii obisnuite, gustul ei este dulce, fiind astfel si pe placul copiilor.
Aceasta miere se gaseste si in componenta anumitor produse de ingrijire si cosmetice, fiind benefica pentru piele si ten.
Prin intermediul companiei Apiland, acum putem beneficia de mierea Manuka si in Romania, ea fiind prezenta in magazinele de specialitate din tara.
Despre proprietatile benefice pentru sanatate ale mierii Manuka a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare Apiland, la rubrica Sfaturi neconventionale, in cadrul emisiunii Clasa de parinti, difuzata pe canalul Radio Romania Cultural sambata intre orele 9.00 si 10.00.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy