Joi, 28 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Cum identifici laptisorul de matca veritabil


Cum identifici laptisorul de matca veritabil

Email Imprimare

Desi nu este atat de cunoscut ca polenul sau mierea, laptisorul de matca are efecte miraculoase, nu doar asupra reginelor pentru care este singurul aliment intreaga viata, ci si pentru oamenii care il consuma. Daca rasfoim paginile cartilor de specialitate sau cautam pe internet informatii despre acesta, gasim numeroase oferte de laptisor de matca, cunoscut in general sub denumirea de Royal Jelly. Sunt produse care promit marea cu sarea, unele costa putin, altele foarte mult, insa nu prezinta incredere, mai ales pentru ca majoritatea provin din afara tarii, au etichete netraduse si se prezinta sub forma de capsule gelatinoase.

Cine doreste sa beneficieze de calitatile reale ale laptisorului de matca pur si crud trebuie sa stie ca acesta se procura doar de la producatori specializati in domeniu sau din magazinele specializate, din magazinele in care se respecta conditiile de pastrare. Pentru a intelege de ce este miraculos acest elixir, ar trebui sa ne gandim la faptul ca regina, cea care intreaga viata se hraneste doar cu laptisor de matca, traieste de 40 de ori mai mult decat albinele obisnuite, cele care se hranesc cu miere, apa si polen. In timp ce albinele lucratoare traiesc in jur de 45 de zile, reginele traiesc aproape cinci ani!
Asadar, este clar: laptisorul de matca mentine cotele optime ale sanatatii un timp foarte indelungat. Pentru noi, oamenii, aceasta poate reprezenta o posibilitate de a ne creste durata de viata si de a ne imbunatati starea de sanatate. Dar asta nu se va intampla atunci cand se achizitioneaza produse de genul capsulelor Royal Jelly, care contin foarte putin laptisor de matca, amestecat insa cu zaharuri, coloranti si alte substante care nu fac decat sa distruga compozitia initiala si atat de benefica a acestui elixir. Asadar, folositi laptisorul de matca in forma sa cruda si pura, nu sub forma de capsule, daca doriti sa obtineti efecte majore; de asemenea, este important ca, la achizitionare, sa va uitati la termenul de garantie si la conditiile de pastrare.
In ultimul timp, internetul a inceput sa fie invadat de oferte extrem de avantajoase. Site-uri chinezesti sau din alte parti indepartate ale lumii vand, cu preturi relativ mici, laptisor de matca. Specialistii au constatat insa ca, din cauza faptului ca albinele sunt hranite cu apa cu zahar sau chiar cu unele medicamente, calitatea mierii si implicit a laptisorului de matca este una care lasa de dorit. Pentru a avea calitatile terapeutice pentru care este atat de celebru, laptisorul de matca trebuie sa provina de la albine a caror hrana nu a fost in nici un fel afectata chimic; in caz contrar, laptisorul de matca recoltat si scos apoi spre vanzare nu are nimic special. Este si motivul pentru care unele tari, precum China, isi permit sa vanda la preturi foarte mici. Insa, atunci cand exista calitate reala, aceasta se obtine cu costuri ridicate, ceea ce se reflecta si in pret.
Imediat ce a devenit celebru (pentru ca a stat pentru foarte mult timp intr-un con al uitarii), laptisorul de matca a inceput sa fie fabricat artificial de catre oameni care au dorit sa se imbogateasca peste noapte. Astfel, in ideea ca mierea contrafacuta a reusit sa pacaleasca mii de oameni, s-a pus in aplicare si falsificarea laptisorului de matca. Atentie! Unii inca mai vand elixirul sanatatii alcatuit din amidon, galbenus de ou si alte substante menite sa copieze consistenta si celelalte caracteristici ale laptisorului de matca, altii il "lungesc", punand o cantitate foarte mica de produs real si adaugand ingrediente care imita foarte bine caracteristicele laptisorului de matca, de aceea cumparatorul e bine sa fie suspicios atunci cand i se ofera laptisor de matca la un pret mic, cand produsul nu are eticheta si termen de garantie, cand nu sunt respectate conditiile de pastrare.
Laptisorul de matca pur si crud este de consistenta unei gelatine si are culoarea galben deschis, iar in contact cu aerul, culoarea capata nuante mai inchise. Datorita pH-ului de 4 sau chiar mai mic de 4, gustul laptisorului de matca original este acid, intepator. In nici un caz acesta nu trebuie sa fie dulce. Persoanele care nu suporta gustul acesta acid pot sa amestece laptisorul de matca cu miere, aceasta conservand calitatile initiale ale laptisorului de matca. Pentru a evita insa posibilitatea de a achizitiona laptisor de matca fals, este indicat sa se achizitioneze din surse autorizate, din magazine de desfacere ale apicultorilor cu experienta si traditie sau din magazinele care stiu cum sa pastreze produsele apicole.
Imediat dupa ce a fost recoltat, laptisorul de matca trebuie pus la rece. Daca nu s-a respectat aceasta conditie, culoarea acestuia devine gri, spre negru, in acest caz, substanta nu mai pastreaza nimic din calitatile initiale. Este important ca, inainte de a cumpara, consumatorul sa fie pe deplin informat, sa stie care sunt caracteristicile produsului pe care doreste sa il includa in planul sau de combatere a afectiunilor sau de sustinere a sanatatii, pentru ca laptisorul de matca este un adevarat rege al remediilor naturale, face minuni chiar si atunci cand medicii nu par sa dea sperante foarte multe, remediaza probleme care uneori par fara remediu… Toate insa numai atunci cand acesta este original si vine direct din stup, si nu dintr-un laborator de fabricare chimica a produselor apicole. (Foto: freeimage.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy