Sambata, 26 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Memoria buna cu laptisor de matca se intretine


Memoria buna cu laptisor de matca se intretine

Email Imprimare

E adevarat ca inaintand in varsta nu mai suntem la fel ca in tinerete, insa fiecare etapa a vietii are farmecul sau, daca este traita cu stil si mai ales cu intelepciune si cumpatare. Poate ca nu mai avem forta fizica la fel ca la 40-50 de ani, insa stim ce aliati sa ne alegem pentru ca viata noastra sa aiba in continuare coordonatele dorite! Specialistii au demonstrat ca, desi ne nastem cu un numar de neuroni, acesta nu ramane mereu constant pe parcursul vietii. Numarul de neuroni pierduti coincide cu pierderile de memorie, iar acestea se intensifica in mod normal in jurul varstei de 60 de ani.

De la aceasta varsta se spune ca ne pierdem neuronii si implicit memoria. Neuronii nu au capacitatea de a se regenera si asta inseamna ca, odata pierduti, ei nu mai pot fi recuperati. Insa, pentru ca traim in era informatiei, stim ca procesul de pierdere a neuronilor poate fi incetinit cat mai mult. Depinde doar de noi si de alegerile noastre. Cum se explica faptul ca exista oameni care au o memorie foarte buna la varste destul de inaintate, iar altii incep sa uite lucruri fundamentale la varste foarte fragede?
Ei bine, diferenta o face stilul de viata si regimul alimentar. Relativ recenta, neurologia (stiinta care se ocupa cu studiul neuronilor) lucreaza neincetat la cercetarea acestor celule de a caror functionare depinde nu doar memoria noastra, ci si capacitatea de a gandi si de a vorbi. Astfel s-a descoperit ca spatiile care raman goale dupa pierderile neuronilor pot fi acoperite cu substante capabile sa mentina procesul de continuitate. Din pacate, aceste substante nu pot fi asimilate din alimente (dopamina, adrenalina, endorfina, serotonina si altele), asadar, organismul nostru trebuie sa le produca. Pentru a le produce are nevoie, insa, de anumite alimente si... ajungem din nou la beneficiile regimului alimentar sanatos, care are o influenta pozitiva nu doar asupra starii fizice, dar si a celei psihice.
Desigur, nu doar persoanele care sunt trecute de o anumita varsta simt aceste pierderi de memorie, ci si persoane destul de tinere si asta pentru ca stresul, acest dusman de temut al sanatatii noastre, determina o accelerare a pierderii de neuroni, astfel ca pierderile de memorie apar la varste tot mai fragede. Evident, golurile provocate de aceste pierderi pot fi, din fericire, compensate cu substantele cu rol de mediere si transmitere a informatiei de la un neuron la altul. Asadar, consumand cat mai multe alimente sanatoase, in stare cat mai pura, ne asiguram ca putem sa ne intretinem memoria in forma, indiferent de varsta. Atunci cand oamenii devin constienti de faptul ca isi pierd capacitatea de a memora, de a-si aduce aminte de anumite date, evenimente din trecut (sau dintr-un trecut nu foarte indepartat), survin adesea starile depresive. Oamenii isi spun Incep sa uit, am imbatranit… viata mea s-a terminat. Este important ca familia si persoanele apropiate sa-i ajute pe cei aflati in astfel de situatii, furnizandu-le atat informatii utile, coerente si precise, cat si sa le ofere un mediu calduros, in care sa nu se simta diferiti de ceilalti.
Curele cu laptisor de matca pur si crud de la Apiland au rolul nu doar de a crea circumstantele favorabile in care organismul nostru produce neuromediatori (acele substante care au rolul de a umple locurile goale lasate de neuronii pierduti), ci si de a imbunatati considerabil starea de spirit. Depresia este una din maladiile foarte periculoase care impiedica buna functionare atat de plan fizic, cat si psihic. Datorita complexitatii structurii sale, laptisorul de matca pur si crud are o actiune revitalizanta manifestata nu doar printr-o crestere a energiei fizice, a diminuarii starilor de oboseala, a cresterii rezistentei, ci si printr-o stare evidenta de bine din punct de vedere psihic, o crestere notabila a increderii in propriile forte, o regasire a starii de optimism si o capacitate mai mare de a vedea partea plina a paharului.
Pe fondul circumstantelor de acest gen, pierderea neuronilor este incetinita si pierderea memoriei este combatuta cu succes. Nu trebuie decat sa stim sa ne alegem cei mai puternici si mai eficienti aliati. Exista, cu siguranta, si numeroase medicamente care au rolul de a imbunatati starea memoriei si de a ajuta persoanele trecute de o anumita varsta sa treaca cu bine peste acest impediment care da vietii nuante pesimiste, insa, din pacate, administrate pe un timp prea indelungat, acestea pot avea efecte secundare grave si aici intra starile de somnolenta pe timpul zilei si insomnii repetate pe timpul noptii, stari de iritabilitate sau chiar afectarea serioasa a unor organe interne, cum e ficatul sau rinichii. Asadar, atunci cand sunt administrate astfel de medicamente, este necesar sa se puna in balanta eventualele avantaje, dar si efectele secundare. Laptisorul de matca pur si crud de la Apiland nu are efecte secundare, el actioneaza benefic asupra memoriei, imbunatatind-o considerabil, dar redand, in acelasi timp, vitalitatea organismului si starea de bine si de optimism. (Foto: freeimages.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy