Joi, 28 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Laptisorul de matca si diabetul


Laptisorul de matca si diabetul

Email Imprimare

Astazi, studiile, clinice si de laborator, au demonstrat deja, dincolo de orice dubii, efectele benefice ale laptisorului de matca in cazul diabetului, capacitatea acestuia de a regla nivelul glicemiei in sange in cazul diabetului zaharat de tip 2. Diabetul reprezinta astazi una dintre cele mai periculoase afectiuni. Se estimeaza ca peste 1,7 milioane de romani sufera de diabet, adica aproximativ unul din zece. Iar alte trei milioane se afla in stadiul de prediabet, urmand astfel sa dezvolte aceasta boala in viitorii ani. Si trebuie sa fim constienti de faptul ca incidenta acestei afectiuni creste mereu mai rapid, intr-un ritm alarmant, atat la nivel global, cat mai ales in Romania. Dar poate cel mai grav este faptul ca multi sufera de diabet fara ca macar sa fie constienti de acest lucru...

Greu de depistat, diabetul nu prezinta, pentru o lunga perioada de timp, simptome caracteristice. Astfel, el ne afecteaza de multe ori sanatatea fara ca macar sa stim. Iar efectele sunt dintre cele mai severe, la nivel mondial inregistrandu-se anual peste cinci milioane de decese cauzate de diabet, urmand ca in viitorii 10 ani numarul acestora sa creasca cu peste 50%.
Diabetul zaharat se manifesta prin cresterea concentratiei de glucoza in sange, adica prin hiperglicemie si prin dezechilibrarea metabolismului. El este indus de tulburarea secretiei de insulina de catre pancreas sau de rezistenta celulelor periferice la actiunea insulinei.
Cauzele care conduc la aparitia diabetului sunt multiple. Se presupune ca exista si o determinare ereditara, precum si un virus care afecteaza celulele beta din pancreas, responsabile de producerea insulinei. Dar diabetul poate fi, de cele mai multe ori, si consecinta unui stres exagerat, a unui stil de viata dezordonat, a alimentatiei dezechilibrate. In acelasi timp, aparitia diabetului este favorizata de obezitate si de consumul exagerat de alcool, tutun sau alte droguri.
Trebuie stiut ca hrana este transformata treptat in glucoza pentru ca, in final, glucoza din sange sa reprezinte principala sursa de energie a organismului. Utilizarea acesteia depinde insa de actiunea unui hormon secretat de pancreas, insulina, care permite celulelor corpului sa utilizeze glucoza ca sursa de energie si care, in acelasi timp, regleaza continutul de glucoza din sange.
In cazul diabetului de tip 1, ne confruntam cu un deficit de insulina cauzat de distrugerea celulelor pancreatice, in timp ce in cazul diabetului de tip 2, cu o lipsa de raspuns la insulina a tesuturilor, in urma modificarii receptorului pentru insulina de pe membrana celulara si cu o simultana scadere a secretiei de insulina.
Ambele sunt boli incurabile, ce pot fi tinute sub control cu un regim de viata si o medicamentatie adecvata, dar de care - odata instalate - nu mai putem scapa... Spre deosebire de acestea, diabetul gestational, care poate aparea in timpul sarcinii, este reversibil.
Diabetul este un dusman care actioneaza la inceput ascuns, demarand cu simptome pe care unii le traduc drept oboseala exagerata, carenta de vitamine si minerale, dar care in timp conduce la complicatii severe. Printre acestea cele mai frecvente sunt cele cardiovasculare, infarctul si accidentul vascular cerebral, nefropatia - o grava maladie renala, retinopatia - care poate evolua pana la orbire. De asemenea, diabetul poate conduce la impotenta, la dureri neuropatice, la o vindecare tot mai dificila a ranilor si a infectiilor, inclusiv la cangrena cu risc de amputare, mai ales a membrelor inferioare. Iar cel mai grav este faptul ca multi descopera boala cand este deja prea tarziu. Iar in ultimul timp, aparitia diabetului la copii a devenit tot mai frecventa.
De aceea este important sa ne controlam periodic glicemia, dar in acelasi timp sa actionam preventiv.
In cazul diabetului de tip 2, cel mai frecvent, de altfel, el insumand peste 90% dintre cazurile de diabet, unul dintre cele mai importante remedii naturale, dovedit atat prin studii de laborator, cat si prin studii clinice, este laptisorul de matca. Iar laptisorul de matca crud si pur de la Apiland este de cea mai buna calitate!
Spre deosebire de alte remedii, actiunea laptisorului de matca in cazul diabetului conduce la o ameliorare a glicemiei intr-o perioada relativ scurta, iar aceasta persista inca o buna bucata de timp dupa efectuarea unei cure de doua luni cu 1-2 grame de laptisor de matca pe zi. In plus, laptisorul de matca evita fluctuatiile extrem de periculoase ale glicemiei.
Aceste efecte se explica prin faptul ca printre cei 18 aminoacizi, nenumarate vitamine, minerale, oligoelemente si alte substante active prezente in laptisorul de matca crud si pur, exista o serie de substante peptidice cu efecte similare insulinei, precum si o serie de compusi care stimuleaza secretia de insulina de catre pancreas si activeaza receptorii celulari de insulina.
Dar, in afara de reglarea glicemiei, laptisorul de matca intervine si prin reglarea generala a metabolismului, cresterea capacitatii de aparare a organismului, inclusiv prin cresterea capacitatii antioxidative. In plus, laptisorul de matca mentine echilibrul psihic, de multe ori destul de precar in cazul persoanelor diagnosticate cu diabet. De asemenea, laptisorul de matca sustine sistemul cardiovascular, sistemul nervos, precum si functiile renale, contracarand astfel efectele atat de periculoase ale diabetului.
Astfel, laptisorul de matca pur si crud de la Apiland reprezinta o solutie ideala, atat pentru prevenirea diabetului, mereu mai frecvent inclusiv in cazul copiilor, cat si pentru normalizarea glicemiei in cazul diabetului de tip 2. Dar trebuie sa nu uitam ca inclusiv in cazurile aparent nealarmante, in care glicemia variaza doar foarte putin peste limita normala, aceasta conduce, totusi, in timp, la o extrem de periculoasa degradare a organismului, cu cresterea severa a riscului de infarct si de accident cerebral, precum si la o degradare a circulatiei periferice. Ori laptisorul de matca pur si crud, mai ales cel de calitate de la Apiland, are tocmai capacitatea de a contracara toate aceste efecte. Atat cele cardiovasculare, cat si cele renale sau privind sistemul nervos.
Iata, astfel, doar cateva dintre motivele pentru care curele cu laptisor de matca pur si crud ar trebui sa fie prezente in dieta fiecaruia dintre noi. Si sa nu uitam ca produsul cel mai de pret al stupului, cel care face ca regina sa traiasca de zeci de ori mai mult decat restul albinelor, il reprezinta tocmai laptisorul de matca. La fel, el reprezinta, si pentru noi, sansa unei vieti mai lungi, in deplina sanatate.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy