Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Pastura - hrana albinelor, excelenta si pentru noi


Pastura - hrana albinelor, excelenta si pentru noi

Email Imprimare

Pe masura ce ne interesam de domeniul apicol descoperim produse noi ale stupului, despre care nu auzim prea multe in viata de zi cu zi. Asta nu inseamna ca nu sunt valoroase, ba dimpotriva! Pastura, de pilda, numita si painea albinelor, este un amestec de polen, miere si fermenti lactici. Ea reprezinta alimentul de baza al albinelor. Fermentii lactici continuti sunt produsi de anumite enzime care traiesc in mierea stomacala pe care albinele o regurgiteaza in vederea fabricarii pasturii.
Albinele pregatesc aceasta hrana in celulele de ceara ale stupului. Pastura are un gust dulce-acrisor, datorita aciditatii sporite, si un bogat continut de proteine si glucide. Contine, de asemenea, aminoacizi, vitamine si fermenti.

Are mai putine proteine decat polenul, intr-adevar, insa acestea sunt mult mai usor asimilabile de catre organism. Pe de alta parte, are mai multe zaharuri simple, vitamine (mai ales C, E, K, provitamina A), enzime si aminoacizi decat polenul. In plus, are un important continut de seleniu, ceea ce o face sa fie un bun detoxifiant. Faptul ca este asimilata mai usor de organism ne permite sa ne bucuram de toate principiile active pe care le contine.

Pastura este indicata tuturor celor care au afectiuni digestive, de la constipatie cronica, enterocolite sau colite de fermentatie pana la tranzit intestinal dereglat sau boli ale colonului. E foarte utila si celor cu probleme la ficat, inclusiv bolnavilor de hepatita acuta sau cronica sau de ciroza. Ajuta chiar si in cazul stresului, al reumatismelor si al anemiei. Nu in ultimul rand, pastura e folositoare si in domeniul esteticii si al frumusetii, caci hraneste pielea. O intalnim ca ingredient al mastilor cosmetice, in combinatie cu laptisor de matca, miere si extracte de flori.

Descoperiti beneficiile acestui minunat produs al stupului, pastura, care se gaseste si in portofoliul Apiland. Pentru cele mai bune efecte, trebuie sa alegeti apicole de calitate!
Pentru orice informatii si detalii legate de produsele apicole, puteti suna la numarul de telefon 0371.78.00.78.
Va invitam sa ascultati interventia Ceciliei Caragea, consultant comunicare, in cadrul emisiunii Buna dimineata, gospodari (Antena Satelor). Rubrica este sustinuta de Apiland.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy