Joi, 28 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Mierea Manuka MGO, un veritabil medicament natural


Mierea Manuka MGO, un veritabil medicament natural

Email Imprimare

Oamenii au folosit mierea nu doar ca aliment, ci si ca medicament inca din cele mai vechi timpuri, dupa cum aflam din documente scrise care atesta acest lucru. Era prescrisa de terapeutii din toate regiunile globului, din toate popoarele, pentru o gama larga de afectiuni. De-a lungul timpului, mierea a fost folosita in medicina populara fara intrerupere. Astazi, am putea spune ca asistam la o adevarata redescoperire a acestui medicament natural, care incepe sa fie acceptat si de lumea stiintifica si medicala. Cu toate acestea, potentialul terapeutic al mierii este inca nevalorificat la scara larga. Inca nu sunt cunoscute toate mecanismele prin care actioneaza, fiind necesare noi cercetari – totusi, efectele mierii sunt evidente, iar medicina conventionala ar trebui sa-i acorde recunoasterea oficiala. Din pacate, in tarile dezvoltate, mierea este vazuta inca de multi medici drept un medicament alternativ sau complementar.
Mierea Manuka exista doar in Noua Zeelanda, fiind obtinuta de albine din florile de Manuka. Acest arbust din familia Myrtacee, pe numele sau botanic Leptospermum scoparium, creste numai in aceasta tara. In prezent, acest fel de miere este testat, selectat si vandut in functie de nivelul sau de activitate antibacteriana, sub numele de miere Manuka MGO activa.

In viitor, probabil ca si alte tipuri de miere vor fi testate si selectate la fel, in functie de proprietatile lor antibiotice. Exista in jur de 50 de studii publicate in revistele medicale care arata ca mierea vindeca ranile la fel de eficient ca un medicament. S-a demonstrat ca mierea are activitate antibiotica, insa aceasta variaza mult in functie de tipul de miere. Unele varietati de miere nu au un efect antibacterian mai mare decat al zaharului, in timp ce altele distrug si opresc dezvoltarea bacteriilor cu o forta extraordinara. Insa, spre diferenta de toate celelalte tipuri de miere, mierea Manuka MGO este mult mai eficienta decat celelalte feluri de miere. De altfel, ea este singura miere din lume care a primit statutul oficial de miere medicinala.

Puteti citi continuarea pe apiland.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy