Marti, 15 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland O vara "fresh” cu produse apicole!


O vara "fresh” cu produse apicole!

Email Imprimare

Mai ales vara, atunci cand caldurile sunt dogoritoare, de multe ori vremea e instabila, iar schimbarile de temperatura sunt de multe ori bruste, organismul nostru este fortat sa se adapteze rapid.
In aceasta perioada, de mare ajutor ne sunt produsele apicole. Sunt naturale, contin o multime de nutrienti, vitamine si minerale si, nu in ultimul rand, sunt foarte gustoase. Totusi, atunci cand le alegem, ar fi bine sa foarte atenti, caci nu tot ceea ce gasim pe piata este de calitate.
Mierea, de pilda, este mai buna atunci cand este cruda, nepasteurizata. Nu culoarea ei ar trebui sa ne intereseze in primul rand, ci sa aflam daca, atunci cand a fost ambalata, a fost sau nu incalzita la peste 40 de grade Celsius.
Daca a fost incalzita, este clar ca si-a pierdut multe din proprietati, ca nu mai contine aceeasi cantitate de vitamine, enzime etc. Mierea cruda isi pastreaza toate principiile active, fiind astfel mult mai eficienta pentru sanatatea noastra.

La fel se intampla si in cazul polenului, cea mai cunoscuta sursa de proteine vegetale si un adevarat energizant natural. Polenul crud este mult mai benefic pentru organsimul nostru decat polenul uscat. Prin uscare, polenul isi pierde din proprietati si caracteristici. In schimb, polenul crud pastreaza toate substantele initiale. Desigur, conditia este ca el sa fie pastrat la rece, si anume la congelator. Faptul ca el nu contine apa decat intr-o masura foarte mica face ca el sa nu inghete. De acolo, din frigider, ne putem lua doza zilnica de polen crud (aproximativ o lingura, in cazul adultilor, si o lingurita, in cazul copiilor). Polenul crud mai are un avantaj: gustul. Mai ales polenul monoflor, obtinut dintr-o singura specie de plante cu flori, este foarte gustos. Desigur, in functie de florile din care este obtinut, gustul difera. Polenul este ideal ca supliment alimentar in perioada postului.
Despre polen, sa mai spunem ca, in aceasta forma, de polen crud consumat ca aliment, nu poate produce alergii. Dimpotriva, consumandu-l, putem scadea sensibilitatea organismului la polenul care calatoreste prin aer si care declanseaza astfel de reactii la unele persoane.    
Puteti citi continuarea pe apiland.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy