Joi, 28 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Polenul crud de trandafir salbatic, o simfonie de miresme superbe si arome placute


Polenul crud de trandafir salbatic, o simfonie de miresme superbe si arome placute

Email Imprimare

Intr-o lume asaltata de stres si de poluare, in care alimentatia este de cele mai multe ori inadecvata, polenul este remediul natural de care avem nevoie pentru o viata cat mai sanatoasa.
Polenul crud de trandafir salbatic este antianemic, energizant si un tonic excelent. Ajuta la regenerarea florei intestinale si regleaza tranzitul intestinal. El contine in plus minerale ce combat starile de oboseala, suprima surmenajul fizic si intelectual, aduc un flux de energie si prospetime in organism.

Albinele culeg pulberea fina de pe antenele florilor. O umezesc cu nectarul din gusa si cu saliva, apoi o aduna in granule si o compacteaza in cosuletele de la picioarele posterioare, pe care le desarta apoi in stup. La intrarea in stup sunt plasate niste grilaje prin care trec albinele, lasand sa cada polenul din cosulete in recipientul de dedesubt. Sa retinem faptul ca pentru o lingurita de polen o albina lucreaza 8 ore pe zi, timp de o luna.    
Polenul de trandafir salbatic este polenul arbustului indigen, spinos, cunoscut cu numele stiintific de Rosa canina, adica maces. In popor mai este numit si glogheje, cocasder, zgorghin, scochin, laba-matei, rugul-vacii, ruja, rug-salbatic.
De culoare portocaliu deschis si cu gust dulce-acidulat, polenul crud de trandafir salbatic Apiland dinamizeaza atat mucoasa, cat si flora intestinala. Intre carotenoidele si lactofermentii care se gasesc in acest tip de polen exista o sinergie puternica, ce ajuta la reglarea tranzitului intestinal si la prevenirea inflamatiilor colonului. In plus, polenul crud de trandafir salbatic Apiland previne degenerarea neuronilor, incetineste procesul de imbatranire, scade nivelul colesterolului, limiteaza pierderile de calciu, fiind totodata un excelent tonic, energizant si anti-anemic. Contine un complex de minerale ce combate starile de oboseala, suprima surmenajul fizic si intelectual, aducand un flux de energie si prospetime in organism. Cu ajutorul vitaminei E, carotenoidelor si fitosterolilor, acest tip de polen suplineste nevoia crescuta de micronutrimente si antioxidanti ce survine in urma unor eforturi prelungite sau intense, protejand, in acelasi timp, tesutul muscular. Actiunea polenului este potentata si accelerata de o alimentatie bogata in fructe si legume.      

Puteti citi continuarea pe apiland.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy