Ce trebuie sa stim despre produsele apicole

Imprimare

Traim intr-o lume in care oferta comerciala ne copleseste, pur si simplu. Sute, mii de produse "ne fac cu ochiul" din rafturile magazinelor si ale supermarketurilor, reclamele din oras, de pe internet si de la televizor incearca sa ne seduca cu orice pret, devenind uneori chiar agresive, astfel incat uneori ne este destul de greu sa alegem. Care ar fi criteriul principal in alegerea produselor alimentare, de exemplu? Pretul, calitatea, frumusetea ambalajului, reclama, recomandarile prietenilor si cunoscutilor?
La fel ca alte alimente, produsele apicole sunt si ele de multe feluri. Producatori diferiti, ingrediente diferite, niveluri de calitate diferite. Compania noastra, Apiland, a respectat, de la inceput, principiul calitatii, fara a face rabat de la acesta. Numai produse naturale, proaspete, fara substante adaugate, obtinute la noi in tara si care pastreaza integral proprietatile initiale, oferind maximum de beneficii.

Produsele apicole sunt, intr-un fel, mai sensibile decat altele. Mierea, de exemplu, nu trebuie incalzita la peste 40 de grade Celsius, caci isi pierde proprietatile, putand deveni chiar nociva. Se intampla frecvent ca mierea din magazine sa fie incalzita de producatori la 60-70 de grade pentru a deveni mai fluida si pentru a primi un aspect mai atragator, mai luminos, si a fi astfel preferata de catre cumparatori. De mierea cumparata, vara, de pe marginea drumului nici nu are rost sa vorbim... Apoi laptisorul de matca crud, pentru a-si conserva proprietatile deosebite (enzime, minerale, vitamine etc.), trebuie pastrat la frigider. Iar polenul crud trebuie tinut la congelator, unde nu ingheata, caci contine foarte putina apa. Da, laptisorul de matca crud si polenul crud rezista la temperatura camerei timp de cateva zile (putand fi comandate prin posta, de pilda), dar nu mai mult!
Puteti citi continuarea pe apiland.ro.