Sambata, 23 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Sanatate pura: Polenul crud de prun


Sanatate pura: Polenul crud de prun

Email Imprimare

Polenul crud obtinut de albine din florile de prun pastreaza toate principiile vii ale acestora. De aceea, acest polen special are o actiune binefacatoare asupra stomacului, precum si asupra bilei si ficatului, normalizand, de asemenea, apetitul alimentar. Nu este deloc intamplator faptul ca polenul crud de prun este supranumit ingerul pazitor al echilibrului digestiv. Prin aportul suplimentar de nutrienti, acest polen incetineste procesele de imbatranire si mentine frumusetea tenului. Pe langa faptul ca ne imbunatateste forma fizica si ne creste rezistenta la efort, acest polen stimuleaza si memoria, crescandu-ne totodata capacitatea de concentrare si reducand starile negative. Albinele produc polen de prun doar in cantitati mici, din cauza ca perioada de inflorire maxima a prunilor este scurta si are loc devreme, atunci cand temperaturile nu le permit inca sa zboare la capacitate maxima. De aceea, acest polen se gaseste in amestec cu polen de salcie (intr-o proportie mult mai mica).

Prunele se numara printre cele mai sanatoase fructe de pe glob. Multi dintre noi nu stiu, insa, de ce sunt ele atat de sanatoase. In primul rand, aceste fructe reprezinta un antioxidant puternic, fiind bogate in acizi hidroxi-cinnamici (compusi fenolici) si antocianine. Cercetatorii de la Universitatea Tufts din Boston au plasat prunele uscate pe locul 1 printre antioxidantii alimentari, descoperind ca acesteau au o capacitate antioxidanta de doua ori mai mare decat afinele si stafidele. Antioxidantii protejeaza celulele de radicalii liberi, molecule instabile care rezulta din metabolismul celular, dar si din fumat, poluare si radiatii ultraviolete si care provoaca imbatranire prematura, riduri, boli cardiovasculare si unele tipuri de cancer.
Prunele sunt, de asemenea, o bogata sursa de fibre insolubile: 6,1 grame de fibre la 100 grame. Aceste fibre nu pot fi digerate de enzimele din organismul nostru, astfel ca nu sunt absorbite in sange. Prin urmare, ele raman in colon, unde absorb apa, fapt care ii ajuta mult pe cei ce sufera de constipatie. In plus, prunele si sucul de prune contin sorbitol, un stimulant la nivelul colonului, care reduce timpul tranzitului, prin urmare scade riscul de constipatie, cancer colorectal si hemoroizi.
S-a constatat ca prunele ajuta si la combaterea osteoporozei in cazul femeilor aflate la menopauza. Acest beneficiu ar putea fi legat de marea cantitate de bor pe care o contin, un element chimic ce are un rol important in prevenirea osteoporozei si osteopeniei. Potasiul din prune ajuta si el mult la sanatatea oaselor.
Puteti citi continuarea pe apiland.ro.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy