Marti, 27 Feb

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Beneficiile produselor apicole pentru sanatate si frumusete


Beneficiile produselor apicole pentru sanatate si frumusete

Email Imprimare

Produsele stupului sunt deosebit de sanatoase, iar cele in stare pura si cruda sunt cele mai benefice pentru organismul nostru. Tocmai de aceea compania noastra, Apiland, produce si furnizeaza asemenea produse crude, adevarate elixiruri care ne cresc tonusul si energia si care ne mentin sanatosi si tineri.
Laptisorul de matca este probabil cel mai special produs al stupului. El reprezinta hrana larvelor, insa doar pentru trei zile. Larva destinata sa devina regina a stupului primeste, in schimb, laptisor de matca tot timpul, iar acesta ramane hrana reginei pe toata durata vietii sale. Datorita calitatilor si proprietatilor cu totul deosebite ale laptisorului de matca, regina traieste mult mai mult decat albinele obisnuite, chiar de 50 de ori mai mult, este ferita de imbolnaviri si are energia necesara pentru a depune zilnic peste 1.000 de oua, de-a lungul intregii sale vieti. Aceste adevarate performante nu ar putea fi posibile fara laptisorul de matca, alimentul-minune al stupului. Iar studiile stiintifice de astazi confirma efectele benefice asupra sanatatii, fertilitatii si longevitatii ale laptisorului de matca. Desigur, aceste efecte se datoreaza substantelor continute, respectiv aminoacizi, minerale, vitamine, precum si acetilcolina, un neurotransmitator deosebit de important.

Laptisorul de matca este recomandat celor care au o activitate intelectuala intensa, de exemplu elevilor si studentilor, caci imbunatateste memoria, capacitatea de concentrare si de invatare, dar si varstnicilor, caci creste si capacitatea de a avea reactii rapide. Cei pentru care laptisorul de matca are un gust prea acrisor il pot combina cu miere sau cu alte ingrediente mai dulci.
Spre diferenta de polenul uscat, pe care il gasim sub forma de granule, polenul crud este mult mai gustos si se digera mult mai usor. Fiind un aliment viu, el pastreaza intacte toate calitatile, proprietatile si principiile vii ale plantelor din care a fost obtinut, ceea ce nu se intampla in cazul polenului uscat, care, prin uscare, pierde mult din valoarea initiala. Practic, fiecare polen crud monoflor are anumite recomandari specifice. In functie de florile din care este obtinut, polenul monoflor are culori si gusturi diferite – unele polenuri sunt mai dulci, altele sunt mai acrisoare.
Un alt produs al stupului este pastura, numita si painea albinelor. Ea este, de fapt, un polen fermentat in mod natural, in interiorul stupului. Are un gust bun, se digera foarte usor si este recomandata pentru curele de detoxifiere.
Propolisul este un alt produs deosebit al albinelor. Tinctura de propolis este un dezinfectant natural foarte puternic, alina durerile si vindeca ranile.
Puteti citi continuarea pe apiland.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy