Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Polenul crud de paducel, ingerul pazitor al inimii


Polenul crud de paducel, ingerul pazitor al inimii

Email Imprimare

Paducelul este o tufa cu flori din familia Rosaceae, care creste pe dealuri, in zone insorite din preajma padurilor, peste tot in lume. Face flori roz, albe sau rosii, grupate in mici „ciorchini”, in luna mai, urmate de mici fructe rosii sau negre. Exista mai multe soiuri de paducel, printre care Crataegus oxyacantha si Crataegus monogyna, care cresc si la noi in tara.
Efectele terapeutice ale paducelului sunt cunoscute de sute de ani in Europa, unde a fost utilizat ca tonic al sistemului cardiovascular, ca anti-hipertensiv si ca agent de reglare a lipidelor din sange. Unii sustin ca era cunoscut inca din secolul I d.H. Paducelul este un exemplu clasic al "metodei semnaturilor", prin care oamenii identificau plantele cu potential medicinal in functie de forma frunzelor acestora. Frunzele paducelului au forma de inima, astfel ca oamenii au intuit de la inceput ca aceasta planta are efecte binefacatoare asupra inimii. Cercetarile moderne nu fac altceva decat sa confirme aceste efecte, demonstrand ca paducelul reabiliteaza functia cardiaca, imbunatateste functia cardiovasculara in cazul unei inimi slabite de boala si regleaza nivelul colesterolului la cei bolnavi de hiperlipidemie sau dislipidemie.
De-a lungul secolelor, paducelul a fost folosit pentru imbunatatirea functiilor inimii slabite sau bolnave, inclusiv in cazul unor cadriomiopatii, al insuficientei cardiace congestive, al anginei pectorale si al unor dereglari functionale ale sistemului cardiovascular.

Dar paducelul este un puternic agent de diminuare a hiperlipidemiei si de normalizare a unui profil lipidic nefavorabil. De asemenea, el "corecteaza" cauzele care duc la steatoza hepatica („ficat gras”), ajuta in tratarea hipertensiunii, normalizand tensiunea, si reda elasticitatea vaselor sanguine. Principiile active care ii confera paducelului aceste extraordinare efecte vindecatoare si de protectie asupra inimii, tesutului cardiac si sistemului cardiovascular sunt in primul rand flavonoizii. Acesti compusi, si mai ales proantocianidinele oligomerice, sunt antioxidanti foarte puternici, continand componente active biologic care induc stabilitatea vasculara. Culorile intense ale fructelor de paducel se datoreaza tocmai concentratiei foarte mari a acestor compusi. De altfel, beneficii medicale au atat fructele, cat si florile si frunzele paducelului. 
Pastrand principiile de baza ale florilor din care este obtinut, polenul crud de paducel are o actiune la fel de benefica asupra aparatului cardiovascular.
Puteti citi continuarea pe apiland.ro.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy