Joi, 28 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Produsele stupului, sursa naturala de energie


Produsele stupului, sursa naturala de energie

Email Imprimare

Albinele lucratoare indeplinesc o serie de sarcini in cadrul stupului, in functie de necesitati. Ele aduna polen si nectar, produc ceara, din care construiesc camarutele hexagonale in care cresc "puii" de albina, insa sunt si doici, hranind larvele stupului. Referitor la aceasta hrana, sa spunem ca ea este reprezentata de miere, insa in primele trei zile toate larvele primesc laptisor de matca. Aceasta pentru ca este un aliment cu totul exceptional. De altfel, regina, isi datoreaza energia, sanatatea, imunitatea si logevitatea tocmai acestui aliment. Caci ea este singura din stup care primeste ca hrana doar laptisor de matca, pe toata durata vietii. Evident, ea are nevoie de cea mai multa energie, caci depune aproximativ o mie de oua pe zi, toata viata!
Laptisorul de matca, hrana reginei stupului, este intr-adevar un aliment extraordinar. Studiile stiintifice efectuate in zilele noastre nu fac altceva decat sa confirme ceea ce crescatorii de albine intuiau de mii de ani, si anume ca acesta confera tonus, energie si sanatate, fiind un adevarat elixir. Desigur, explicatia sta mai ales in compozita sa speciala, caci laptisorul de matca e foarte bogat in vitamine, minerale, proteine si aminoacizi, enzime si componente antibiotice. In plus, contine acidul 10-HDA (10-hidroxi-2-decenoic), un acid gras cu un rol foarte important in cresterea imunitatii, care este produs de anumite glande plasate in faringele si in mandibula albinelor. De asemenea, contine vitamina B5, supranumita "vitamina fericirii", care are un efect benefic asupra psihicului nostru.

De ce este mai bine sa ne luam aceste substante din alimente naturale 100%? Pentru ca aceste substante sunt digerate si integrate de organismul nostru intr-un mod mult mai facil, mai natural, mai sanatos si mai eficient decat atunci cand le preluam din comprimate procesate. Efectele sunt cu atat mai profunde atunci cand vorbim despre alimente naturale organice si bio, asa cum este cazul laptisorului de matca produs de compania noastra si al produselor stupului marca ApiLand.
Unul dintre aceste produse extraordinare este, desigur, polenul crud. Nu toata lumea stie care sunt diferentele dintre acesta si polenul uscat, insa ele sunt foarte multe. Practic, polenul crud pastreaza integral proprietatile florilor si plantei din care a fost obtinut, spre diferenta de cel uscat, care pierde multe dintre acestea.
Puteti citi continuarea pe apiland.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy