Joi, 8 Dec

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Degustare de produse apicole, la Muzeul National al Satului


Degustare de produse apicole, la Muzeul National al Satului

Email Imprimare

In fiecare an, in data de 20 iulie ortodocsii il celebreaza pe Sfantul Ilie, un sfant foarte important din calendarul crestin. Cu aceasta ocazie, in acest an, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" in colaborare cu Radio Romania Antena Satelor a organizat un eveniment special  o emisiune-spectacol transmisa in direct. ApiLand a avut bucuria de a fi partenerul principal al acestui eveniment, participand la emisiunea radiofonica Lada de zestre si la spectacolul folcloric care s-a desfasurat in curtea muzeului duminica, 19 iulie.
Cu acest prilej, am avut ocazia sa vorbim despre traditiile romanesti de Sfantul Ilie legate de albine si de albinarit. Caci, la fel cum Sfantul Ilie este un sfant foarte popular printre romani, albinaritul este o ocupatie traditionala a romanilor, care provine de la stramosii nostri daci, renumiti printre popoarele din jur pentru calitatea mierii pe care o obtineau. In aceste zile, in preajma sarbatorii Sfantului Ilie, in mod traditional, la noi se recolteaza prima miere din an. Iar aceasta miere se daruieste, pentru a avea noroc si belsug in anul ce urmeaza.

Produsele noastre apicole s-au bucurat de apreciere din partea tuturor celor prezenti, care au participat la degustarea pe care le-am pregatit-o. Floarea Calota, renumita interpreta de muzica populara, interpreta Poliana Gheorghe, membri ai Ansamblului Popular al Orchestrei Radio si membrii Tarafului ”Mihai Calusaru”, realizatoarele radio Vasilica Ghita Ene si Robina Cornaciu, dar si cei din public, cu totii au fost incantati sa descopere ca produsele ApiLand nu sunt doar sanatoase, ci si foarte delicioase si au fost curiosi sa afle mai multe despre beneficiile pasturii, ale laptisorului de matca crud si ale polenului crud.
Puteti citi continuarea pe apiland.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy