Joi, 8 Dec

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Sanatate din flori de mar


Sanatate din flori de mar

Email Imprimare

Cu totii cunoastem acea zicere inteleapta, conform careia un mar pe zi tine doctorul departe. Se pare ca, astazi, studiile stiintifice confirma ceea ce intuiau si aplicau oamenii de odinioara, si anume ca marul este un fruct deosebit de benefic pentru sanatatea noastra.
Insa nu doar fructul marului are proprietati medicinale exceptionale, ci si florile de mar, atat de cantate in refrenele si poeziile populare de pe la noi. Frumusetea si forta lor ne dau si noua, primavara, energia si optimismul de care avem nevoie dupa sezonul rece.
Marul este fructul cel mai cautat si cel mai cultivat de pe glob. Nu e de mirare ca el apare in mitologiile si legendele atator popoare din vechime, fiind un simbol deosebit de important.

Marul a fost la originea caderii oamenilor din Gradina Raiului, fiind in acelasi timp sursa intelepciunii, caci Adam si Eva au aflat adevarul atunci cand au muscat din el. Iar din legendele vechilor greci cel mai cunoscut este, desigur, marul discordiei. Marul de aur aruncat de Eris celei mai frumoase zeite a fost oferit de catre tanarul Paris Afroditei, cea care i-o promisese pe Elena, iar acest gest a dus la declansarea razboiului troian. Tot datorita unui mar a ajuns Newton sa afle formula legii gravitatiei, iar exemplele culturale care fac referire la mar sunt nenumarate.
Mancand mere in mod regulat, ne tonifiem, ajutam organismul sa-si intareasca imunitatea generala, sa combata anemia. Aceleasi efecte le are si polenul crud de mar, care pastreaza intacte proprietatile si principiile vii ale plantei din care este obtinut si care, in plus, e foarte gustos.
Puteti citi continuarea pe apiland.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy