Sambata, 26 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Digestie sanatoasa, cu polen crud de trandafir salbatic


Digestie sanatoasa, cu polen crud de trandafir salbatic

Email Imprimare

Trandafirul face cele mai frumoase, cele mai cautate si cele mai apreciate flori, cu adevarat regale. Frumusetea sa a fost cantata in povestile multor popoare, caci oamenii l-au iubit dintotdeauna. Acestea spun ca spinii sai exista tocmai pentru ca la florile sale sa ajunga doar oamenii buni, oamenii care le merita.
O poveste englezeasca ne spune cum un trandafir l-a ajutat pe un tanar sarac sa devina... rege! Odinioara, traia un rege puternic si bogat care cauta un sot pentru fiica sa. Isi dorea un om vrednic si intelept, care sa poata prelua conducerea regatului. A dat sfoara-n tara ca isi va da fiica de sotie celui care va trece cateva probe dificile. Tanarul sarman si-a incercat si el norocul.

Prima proba a fost sa ii aduca regelui o livada pe care acesta sa o poata tine in palma. Tanarul i-a adus o samanta de mar, spunandu-i ca, daca o va pune in pamant, ea se va transforma intr-un pom roditor, iar acest pom se va inmulti si in final regele va avea o livada intreaga. A doua cerere a regelui a fost ca tanarul sa-i aduca in palma comoara marilor. Tanarul i-a adus o scoica in interiorul careia era o perla, spunandu-i ca acela este lucrul cel mai pretios al marilor, rodul lor secret, esenta bogatiei apelor. Regele a fost impresionat, insa tot nu era convins pe deplin, astfel ca i-a dat inca o incercare baiatului: sa-i aduca un trandafir albastru, ceva nemaivazut pana atunci. Tanarul s-a tot gandit ce sa faca si si-a dat seama ca noaptea, in lumina lunii, toti trandafirii sunt albastri. S-a dus la rege noaptea, l-a trezit si i-a aratat trandafirii din gradina in lumina alabastra. Regele a inteles ca, intr-adevar, tanarul era deosebit de inteligent si de intelept si l-a ales drept ginere.
Insa trandafirul nu are doar o simbolistica bogata si nu este valoros doar din punct de vedere decorativ, ci el este foarte util si din punct de vedere cosmetic, fiind folosit in uleiuri si parfumuri, precum si din punct de vedere terapeutic. Polenul crud de trandafir ajuta mult sistemul digestiv, in special colonul.
Puteti citi continuarea pe apiland.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy