Joi, 28 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Seri de filme documentare, cu ApiLand


Seri de filme documentare, cu ApiLand

Email Imprimare

Astazi suntem mult mai interesati de ceea ce mancam decat eram in urma cu doar 2-3 decenii. Devine tot mai important pentru noi sa alegem o alimentatie echilibrata, sanatoasa, care sa ne mentina organismul sanatos si sa evitam avalansa de alimente procesate, semi-preparate, obtinute in mod industrial, pline cu substante fara vreo valoare nutritionala, ba chiar toxice. Imbucurator este faptul ca si tinerii sunt interesati de problemele alimentatiei. E o dovada de intelepciune, de intelegere si, pana la urma, de maturitate.
Compania noastra, ApiLand, a fost prezenta la o noua intalnire cu cei care isi doresc un stil de viata sanatos, organizata de Asociatia Vegetarienilor din Romania. Ne-am intalnit, de aceasta data, intr-un loc in care am mai fost, si anume Acuarela (Str. Polona, Nr. 40, Bucuresti). Localul este unul deosebit, un loc de intalnire al artistilor si al celor preocupati de cultura, al celor care isi pun intrebari in legatura cu lumea de astazi. Este un spatiu atipic, amenajat intr-un mod nonconformist, cu multe elemente artistice si decorative inedite.

In cadrul seriei de filme documentare difuzate in cadrul acestor intalniri, aseara a fost proiectat Earthlings, un documentar cu totul special, lansat in anul 2005, care a castigat mai multe premii importante. Scris, regizat si produs de Shaun Monson, caruia i-au trebuit 6 ani sa il termine, filmul il are ca narator pe Joaquin Phoenix, un vegetarian convins, si beneficiaza de o coloana muzicala semnata de celebrul Moby. Filmul a fost dificil de realizat, deoarece companiile din industria alimentara au facut tot ce au putut pentru a impiedica aflarea unora adevaruri din spatele cortinei. Initial, nimeni nu i-a dat nicio sansa. Totusi, producatorul lui s-a incapatanat sa faca Earthlings, iar astazi pelicula este considerata cel mai bun film despre drepturile animalelor de catre multe organizatii de pe glob, devenind din ce in ce mai popular si convingand tot mai multi oameni. Desigur, discutiile generate de vizionarea acestui film au fost animate si extrem de interesante.
Puteti citi continuarea pe apiland.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy