Joi, 8 Dec

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Iarba neagra, ingerul pazitor al rinichilor


Iarba neagra, ingerul pazitor al rinichilor

Email Imprimare

Iarba neagra (Calluna vulgaris), o specie de iarba decorativa din familia Ericaceae, are nenumarate soiuri, cu flori albe, verzi sau roz. Insa aceasta planta este, de asemenea, foarte apreciata de medicina populara pentru numeroasele sale virtuti terapeutice. Este antiseptica la nivelul tractului urinar si diuretica. Lastarii au proprietati antiseptice, astringente, depurative, diuretice, expectorante, mediu sedative, vasoconstrictoare, favorizeaza evacuarea bilei in duoden si provoaca transpiratia.

Din planta macerata se obtine un unguent care trateaza reumatismul si artritele. Cataplasmele de iarba neagra reprezinta remedii traditionale pentru degeraturi. Cu infuzie de lastari infloriti se trateaza racelile, tusea, disfunctionalitatile vezicii urinare si rinichilor, cistitele etc. Planta curata organismul, fiind utila si in reumatisme, artrite sau guta. O intalnim si in remediile alternative dezvoltate in anii 1930 de catre dr. Bach, fiind prescrisa pentru autocentrare si neliniste. Din ramurele proaspete se prepara un remediu homeopatic pentru reumatism, artrita si insomnie, iar din flori si lastari tineri se prepara, odinioara, un fel de mied, folosit la aromatizarea berii in locul hameiului.
Toate calitatile acestei plante benefice se pastreaza in polenul crud de iarba neagra, un aliment care ii conserva integral principiile vii. Polenul crud de iarba neagra e benefic pentru rinichi, stimuland buna lor functionare, fiind numit si ingerul pazitor al rinichilor. De asemenea, ajuta foarte mult la detoxifierea organismului, fiind indicat in cure de detoxifiere generala.
Puteti citi continuarea pe apiland.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy