Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apiland Laptisorul de matca pentru copii


Laptisorul de matca pentru copii

Email Imprimare

Venirea pe lume a unui copil este o adevarata minune si o nemasurata bucurie pentru familie. Insa dezvoltarea acestuia, atat pe parcursul sarcinii, cat si dupa aceea, reprezinta un proces complicat, cu foarte multe riscuri. Riscuri ce tin atat de aspectele genetice si de metabolismul mamei, cat si de alimentatia corecta si de starea de sanatate a mamei si apoi a copilului. Aceasta este cu atat mai importanta cu cat administrarea in aceasta perioada a diferite medicamente, precum a antibioticelor, poate avea urmari extrem de neplacute. In acelasi timp, trebuie sa fim constienti de faptul ca stresul, poluarea, alimentatia nesanatoasa au facut ca in ultimul timp incidenta multor afectiuni prezente la copii sa fie intr-o crestere alarmanta.

Un exemplu elocvent il reprezinta autismul, descris pentru prima data de psihiatrul american Leo Kanner in 1943, pentru ca in cadrul unui studiu din 1970 sa fie identificate cu tulburari de spectru autist 20 de persoane din 10.000. Lucrurile au evoluat insa extrem de rapid, astfel ca in 2007 erau identificati cu astfel de tulburari unul din 57 de baieti si una din 204 fete, pentru ca, in cinci ani, sa se ajunga la unul din 31 de baieti si una din 143 de fete. Iar pericolele sunt multiple. Copiii inregistreaza in medie 6-12 viroze respiratorii pe an si prezinta intr-o proportie de 30-50% o colonizare nazofaringeana cu pneumococ, care poate conduce la pneumonii, otite, sinuzite sau chiar meningite si abcese cerebrale. Totul depinde de capacitatea organismului de a se apara.
Alergiile, adica reactia anormala, exagerata, a sistemului imunitar la contactul cu anumite substante prezente in alimente, medicamente sau aer, sunt si ele extrem de frecvente. De exemplu, in cazul conjunctivitei alergice avem o incidenta de 20%, dar cele mai frecvente alergii se produc la nivelul pielii, mucoaselor, tubului digestiv si cailor respiratorii. Iar cei cu rinite alergice prezinta un risc de 25% sa dezvolte astm bronsic. Frecvent, apar si probleme de vedere ce afecteaza 30% dintre copiii de 5 la 17 ani, fiind important de stiut ca vazul este deplin dezvoltat la varsta de 8 ani. Dezvoltarea sistemului osteo-muscular nu este nici ea lipsita de riscuri. Astfel, platfusul afecteaza 96% dintre copiii mai mici de 4 ani, insa, din fericire, el poate fi remis pana la varsta de 12 ani.
Probleme serioase ridica rahitismul, cauzat in primul rand de un deficit de vitamina D, calciu si fosfor, potential prezent la 70-80% dintre copiii de pana la 3 ani si care comporta atat probleme legate de formarea sistemului osos cat si a celui muscular. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 20% dintre copii au probleme sau tulburari de sanatate mintala, precum anxietate, depresie, ADHD adica un deficit de atentie insotit uneori de hiperactivitate. Unele studii estimeaza la peste 50% incidenta dificultatilor de invatare, de concentrare si de memorare, de comunicare orala si in scris. Problemele digestive sunt prezente pe tot parcursul copilariei si, din pacate, sunt in crestere si diferitele probleme renale, hepatice sau cele endocrine sau privind corecta functionare a inimii. Iar in ultimul timp incidenta cazurilor de diabet in randul copiilor a crescut alarmant, ajungandu-se in Romania la aproape 3.000 de copii inregistrati cu diabet zaharat.
In aceste conditii, este esential sa intervenim. Putem apela la diferite produse de sinteza sau putem cauta solutia in randul produselor naturale. Iar o adevarata minune a naturii o reprezinta laptisorul de matca de la ApiLand. Aceasta este hrana pe care albinele o pregatesc pentru regina lor. Si important de stiut ca doar datorita acesteia, adica a laptisorului de matca, va creste o regina. Pentru ca larva, initial identica cu celelalte, dar hranita doar cu laptisor de matca, va creste mult mai mare, va trai de zeci de ori mai mult decat celelalte albine si va depune zilnic mii de oua. Este, intr-adevar, o hrana regala.
Puteti citi continuarea pe apiland.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy