Vineri, 29 Mar

Ultimele Titluri :


Blog Apiland

Castanul dulce sanatate aduce!

Email Imprimare

Castanul dulce este un copac frumos si impunator, de 20-30 m inaltime, care creste in padurile de pe dealurile Europei, Asiei si Americii de Nord. Exista patru tipuri de castan dulce: Castanea Sativa in Europa, Castanea Mollissima in China, Castanea Crenata in Japonia si Castanea Dentata in America de Nord. Fiind foarte tolerant fata de conditiile climatice, s-a raspandit pe o arie larga – odinioara era plantat deseori in parcuri si gradini publice. Castanul dulce este apreciat pentru fructele sale, fiind numit uneori si "arborele de paine", dar si ca sursa de lemn. Lemnul de castan este mai rezistent decat cel de stejar (in conditii exterioare) si, in acelasi timp, mai ieftin.

Murul, un rezervor de antioxidanti si vitamine

Email Imprimare

Murul (Rubus fruticosus) sau rugul de munte face parte din familia Rosaceae si este raspandit in intreaga Europa, de la Mediterana pana in Marea Britanie. Este o planta comuna, care se adapteaza usor, crescand in garduri vii, in zone cu paduri, pasuni etc. E o tufa cu frunze cazatoare care creste repede, ajungand pana la 3 m inaltime. Nu e sensibila la inghet, iar fructele se coc intre iulie si octombrie. Creste in soluri usoare (nisipoase), medii (argiloase) si grele (lutoase), preferandu-le pe cele umede si bine drenate, dar creste si intr-un sol foarte sarac in substante nutritive sau intr-un sol uscat. Poate creste in soluri foarte acide sau foarte alcaline.

Polenul, un adevarat panaceu natural

Email Imprimare

Cu siguranta, fiecare dintre noi a auzit despre binefacerile polenului, dar acum poate descoperi lucruri noi din interesanta prezentare de care s-a bucurat polenul in cadrul emisiunii Tinerete fara batranete de pe canalul TV Digi 24. Si nu este vorba aici doar despre polen in genere, ci mai ales despre polenul crud cu mult mai placut la gust si cu mult mai usor de asimilat si mai eficient decat cel uscat. Acesta trebuie pastrat insa la congelator deja din momentul in care a fost recoltat. Trebuie sa stim ca acesta nu ingheata, deoarece are un continut foarte redus de apa.

Proprietatile terapeutice ale propolisului

Email Imprimare

Toata lumea stie despre beneficiile nutritionale ale produselor stupului, de continutul lor in vitamine, minerale si enzime, dar credem ca ar trebui vorbit mai mult si despre faptul ca sunt si niste remedii farmaceutice cu totul si cu totul deosebite. Tinctura de propolis, de pilda, are proprietati antiseptice, antibiotice, antivirale si antiinflamatoare, fiind cel mai puternic dezinfectant natural. In plus, calmeaza la nivel local. De exemplu, la nivelul cavitatii bucale, dupa o interventie a medicului dentist. Tot in igiena dentara, propolisul este foarte bun in tratarea gingivitelor si paradontozei. De asemenea, ajuta mult in lupta impotriva tuturor tipurilor de virusuri, fiind recomandat in starile gripale, precum si in cazul durerilor de gat acute.

Cum isi pastreaza produsele apicole toate proprietatile

Email Imprimare

Cu totii cunoastem beneficiile pe care le au pentru sanatatea noastra produsele apicole, produsele stupului: mierea, polenul, laptisorul de matca si pastura. Sunt produse naturale care furnizeaza vitamine, minerale, enzime esentiale pentru buna functionare a organismului nostru. Cunoastem prea putin, insa, felul in care aceste produse trebuie depozitate si pastrate in timp astfel incat sa nu-si piarda proprietatile.
Polenul este un supliment binecunoscut, util mai ales in dieta copiilor, caci este plin de vitamine si minerale. Iar polenul crud este cel mai complet, furnizand maximum de energie si substante benefice. In plus, el este asimilat de organism mult mai usor decat polenul uscat si are un gust mai bun fata de acesta, mult diferit.
Polenul monoflor pastreaza calitatile plantei din care a fost recoltat de catre albine. Astfel, polenul de paducel ajuta inima si circulatia sangvina, polenul de trandafir salbatic detoxifica organismul, creste imunitatea si e benefic pentru colon, polenul de castan dulce si mur e bun pentru circulatie, iar polenul de mar ajuta la imunitate, in timp ce polenul de salcie este benefic pentru vedere, precum si pentru fertilitate.

Cum pastram corect produsele apicole

Email Imprimare

Una din cele mai recente editii ale emisiunii Ce se intampla, doctore? de la PRO TV a avut ca subiect produsele stupului si modul in care acestea se pastreaza corect.
Stim cu totii ca polenul contine un mix ideal de vitamine din toate grupele, precum si minerale, proteine si aminoacizi. Practic, o singura lingura de polen contine cantitatea de vitamine de care avem nevoie intr-o zi. Acest polivitaminizant este un aliment complet, pe care il putem folosi ca supliment nutritiv. Ceea ce nu stim insa este ca aceste substante isi pastreaza proprietatile intacte doar daca, imediat dupa recoltare, polenul este congelat. Tot congelat trebuie sa ramana pe intregul traseu de distributie. Datorita faptului ca el nu contine apa, nu ingheata, deci putem sa il consumam imediat ce il scoatem de la congelator!
Mierea contine, de asemenea, vitamine, minerale si enzime. Isi pierde insa efectul daca o incalzim la peste 40 de grade Celsius. Mai mult, la peste 40 de grade descarca o substanta toxica, hidroxi-metil-furfural. De aceea, nu se pune miere in ceai sau in lapte fierbinte si nu se fac prajituri cu miere la cuptor. Mierea naturala este un aliment de exceptie - nu se strica, nu are termen de valabilitate. In schimb, nu trebuie tinuta la soare, caci in acest caz au loc unele procese de descompunere.
Laptisorul de matca crud este un alt produs premium al stupului. Cel mai sanatos este laptisorul de matca crud, fiind alimentul cu care se hraneste matca, cea mai longeviva albina din stup. Poate fi consumat de oricine si este foarte bun pentru cei devitaminizati sau aflati in convalescenta. Pentru a-si pastra calitatile intacte, si el trebuie tinut insa la frigider, la 5 grade Celsius, pe tot parcursul lantului de distributie - de la recoltare pana ajunge la consumator.
Alaturi de Andreea Dragomirescu, nutritionist, Oana Cuzino a avut-o invitata pe Cecilia Caragea, consultant comunicare, care a subliniat faptul ca, avizati fiind asupra modului corect de pastrare a acestor produse, consumatorii trebuie sa aleaga companii care respecta toate aceste cerinte de pastrare a produselor apicole pure si crude, pentru a se putea bucura intr-adevar de toate beneficiile acestora. Va invitam sa urmariti interesanta discutie despre produsele apicole si va asiguram ca noi, Apiland, va oferim produse apicole de calitate din zonele de deal si de munte ale Transilvaniei si militam pentru cunoasterea conditiilor optime de pastrare a acestor produse, de aceea va sugeram sa le achizitionati doar din magazinele cu produse naturale dotate cu frigidere sau sa le comandati online prin curier rapid.

Dragile noastre... albinute

Email Imprimare

In aceasta dimineata, la emisiunea Draga mea prietena de la Kanal D, polenul, laptisorul de matca si propolisul au fost subiectul zilei. Am aflat cum sa fim sanatosi si frumosi cu ajutorul acestor produse apicole din zonele de deal si de munte ale Transilvaniei. Parca zi de zi avem din ce in ce mai multe de facut, sarcini in plus la serviciu sau acasa, facturi de platit, probleme de rezolvat... Parca din ce in ce mai greu facem fata stresului, mai ales pe o vreme schimbatoare, cand e innorat si frig afara. Dar aceste produse miraculoase ne ajuta sa trecem cu bine de perioadele de stres, de cele in care vremea rea nu ne da pace, de cele in care suntem cam deprimati si lipsiti de chef... Polenul si laptisorul de matca sunt energizante, tonifiante, vitaminizante. Si oricine face o cura cu asemenea produse isi da imediat seama de efectele aproape miraculoase ale acestora. Va invitam sa ascultati o discutie intre prietene, Cristina Cioran si Paula Chirila avand-o astazi invitata pe Cecilia Caragea, consultant comunicare, pentru a aduce impreuna in atentia tuturor aceste produse romanesti traditionale care ne fac frumosi si sanatosi. Haideti sa ne reamintim de lucrurile care ne fac cu adevarat bine! Si, evident, va asteptam pe www.apiland.ro!

 

 

Beneficiile polenului crud

Email Imprimare

Cu totii am auzit ca polenul ar fi un aliment minune, dar mai trebuie stiut cate ceva... Polenul uscat este destul de greu de digerat, deoarece albinele - atunci cand culeg polenul - il acopera cu un invelis de ceara, care se va intari. Polenul crud insa este mai usor de digerat si, in plus, contine lactofermenti, care ajuta la regenerarea florei intestinale, enzime, bacterii benefice si antioxidanti. Este un aliment viu, care ne protejeaza de o multime de afectiuni! Polenul crud trebuie pastrat la congelator, iar, datorita continutului redus de apa, acesta nu ingheata si poate fi consumat imediat dupa ce este scos de la congelator. Se poate consuma ca atare, cu un iaurt, cu o salata de fructe, la un ceai, la micul dejun. Se recomanda 1 lingurita pe zi la copii si 1-2 linguri la adulti, timp de 7 saptamani, primavara si toamna.

Sapunurile naturale cu ingrediente apicole

Email Imprimare

Ne-am obisnuit ca produsele stupului sa intre in componenta unor produse alimentare. Toata lumea cunoaste calitatile mierii, ale propolisului, ale polenului sau ale laptisorului de matca. Insa unele dintre ele sunt foarte utile si in alte domenii, precum ingijirea personala. Unul dintre exemplele cele mai bune este cel al propolisului, care intra in componenta sapunului natural cu propolis oferit de compania noastra, Apiland.
Spre diferenta de sapunurile obisnuite, care pot afecta sanatatea pielii si o degreseaza prea mult, prin sulfatul de sodiu (dar nu numai, caci parabenii continuti trec prin piele si ajung in interiorul organismului!), sapunurile naturale pe baza de propolis nu usuca pielea, pastrandu-i acest ecran de grasime, care protejeaza impotriva atacului cancerigen al razelor ultraviolete, dar o si curata si o dezinfecteaza eficient. Sapunul natural nu doar curata pielea, ci o si ingrijeste, o hidrateaza, ii intarzie ridurile etc. Propolisul este un foarte puternic dezinfectant si antibiotic natural, rolul sau in stup fiind de aparare fata de orice pericol bacterian extern. Doar unele albine produc propolis, pe baza anumitor rasini pe care le preiau din mugurii plantelor tinere. Unul dintre avantajele propolisului in compozitia sapunurilor este acela ca, spre diferenta de substantele bactericide de sinteza (chimice), el nu creeaza rezistenta din partea bacteriilor prezente pe pielea noastra.
Despre efectele benefice ale propolisului, precum si despre produsele apicole Apiland in general, puteti afla mai multe urmarind interventia Ceciliei Caragea, consultant comunicare, in emisiunea Profu’ Menci de pe canalul TV Antena 2.


<< Inceput < Inapoi 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Inainte > Sfarsit >>