Miercuri, 21 Aug

Ultimele Titluri :


Blog Apiland

Dulce si sanatoasa: salata de fructe cu miere cruda si polen crud

Email Imprimare

Ce poate fi mai placut atunci cand este cald afara decat sa ne delectam cu minunatele fructe de sezon?! Un desert foarte apreciat de catre cei mari, dar si de catre cei mici, este salata de fructe. Este usor de preparat, nu necesita mult timp si poate fi atu-ul cu care sa ne incantam oaspetii. Din cosul bogat de fructe de sezon, putem alege fructele pe care le iubim cel mai mult, le putem combina asa cum dorim, astfel incat preparatul nostru sa fie unul care sa ne incante papilele gustative, dar care sa ofere si o imagine vizuala atractiva.
O salata de fructe reusita este una care imbina gustul delicios, cu un aspect placut, chiar exotic. Salata trebuie sa fie colorata, sa nu contina doar fructe de o singura culoare, ci sa fie un curcubeu de culori si arome. Iata o idee de salata de fructe cu miere cruda!

Sanatate din flori de mar

Email Imprimare

Cu totii cunoastem acea zicere inteleapta, conform careia un mar pe zi tine doctorul departe. Se pare ca, astazi, studiile stiintifice confirma ceea ce intuiau si aplicau oamenii de odinioara, si anume ca marul este un fruct deosebit de benefic pentru sanatatea noastra.
Insa nu doar fructul marului are proprietati medicinale exceptionale, ci si florile de mar, atat de cantate in refrenele si poeziile populare de pe la noi. Frumusetea si forta lor ne dau si noua, primavara, energia si optimismul de care avem nevoie dupa sezonul rece.
Marul este fructul cel mai cautat si cel mai cultivat de pe glob. Nu e de mirare ca el apare in mitologiile si legendele atator popoare din vechime, fiind un simbol deosebit de important.

Ce sa mananci ca sa traiesti 100 de ani

Email Imprimare

Dincolo de gust, alimentele pe care le consumam ne pot prelungi sau scurta viata. Iata de ce este important sa invatam de la cei mai longevivi oameni care sunt secretele unei vieti sanatoase si indelungate. In aceste zile, in mediul online, a facut valva povestea lui Bernardo Lapallo, care a depasit cu bine varsta de 100 de ani si are o sanatate excelenta. Va prezentam si voua povestea lui si cateva sfaturi pe care el le impartaseste tuturor pentru o viata sanatoasa. Bernardo Lapallo pare un batranel obisnuit. Se deplaseaza singur, are grija de el insusi si este coerent in gandire si vorbire. Ce-l face deosebit? Ei bine, Bernardo a implinit 113 ani, dar inca mai citeste carti si rezolva integrame… si asta pentru ca ii place sa-si tina mintea cat mai treaza. La aceasta venerabila varsta, Bernardo obisnuieste sa alerge cate 2,5 km pe zi, fie in parc, fie in natura. El marturiseste ca provine dintr-o familie longeviva, mama sa traind 105 ani, iar tatal 99, toti avand obiceiuri alimentare similare. Iata 5 alimente pe care acest om le consuma frecvent si care sunt accesibile tuturor:

Cura cu pastura ApiLand

Email Imprimare

Despre detoxifiere se vorbeste mult si... pe buna dreptate! Pentru ca, in fiecare moment, acumulam noi si noi toxine, din aerul pe care il respiram, din apa pe care o bem, din alimentele si medicamentele pe care le folosim, fara a mai vorbi de alcool sau de tigari. Tocmai de aceea avem nevoie, periodic, de cure de detoxifiere cu produse naturale si ce altceva poate fi mai indicat decat o cura cu pastura? Un produs apicol de exceptie, cunoscut popular sub denumirea de PAINEA ALBINELOR.

Degustare de produse apicole, la Muzeul National al Satului

Email Imprimare

In fiecare an, in data de 20 iulie ortodocsii il celebreaza pe Sfantul Ilie, un sfant foarte important din calendarul crestin. Cu aceasta ocazie, in acest an, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" in colaborare cu Radio Romania Antena Satelor a organizat un eveniment special  o emisiune-spectacol transmisa in direct. ApiLand a avut bucuria de a fi partenerul principal al acestui eveniment, participand la emisiunea radiofonica Lada de zestre si la spectacolul folcloric care s-a desfasurat in curtea muzeului duminica, 19 iulie.
Cu acest prilej, am avut ocazia sa vorbim despre traditiile romanesti de Sfantul Ilie legate de albine si de albinarit. Caci, la fel cum Sfantul Ilie este un sfant foarte popular printre romani, albinaritul este o ocupatie traditionala a romanilor, care provine de la stramosii nostri daci, renumiti printre popoarele din jur pentru calitatea mierii pe care o obtineau. In aceste zile, in preajma sarbatorii Sfantului Ilie, in mod traditional, la noi se recolteaza prima miere din an. Iar aceasta miere se daruieste, pentru a avea noroc si belsug in anul ce urmeaza.

Romania, tara produselor apicole de exceptie

Email Imprimare

Atunci cand vine vorba despre alimente, ingrediente si suplimente alimentare, stim cu totii ca exista o mare diferenta intre cele proaspete, crude, naturale si cele conservate, intr-o forma sau alta, sau procesate (tot in vederea cresterii rezistentei lor in timp). Alimentele conservate isi pierd mult din valoarea nutritionala, caci uscarea, fierberea sau procesarea lor distrug o parte din nutrientii atat de benefici pe care ii contin.
La fel se intampla si in cazul produselor apicole. Exista diferente mari intre mierea cruda si mierea pe care o gasim de obicei in comert, cu zahar adaugat sau procesata prin incalzire. Diferentele sunt si mai mari in cazul polenului: polenul crud, proaspat, pastreaza toate calitatile principiilor vii preluate de albine din flori, in timp ce polenul uscat, sub forma de granule, isi pierde multe dintre proprietatile initiale.

Produsele stupului, sursa naturala de energie

Email Imprimare

Albinele lucratoare indeplinesc o serie de sarcini in cadrul stupului, in functie de necesitati. Ele aduna polen si nectar, produc ceara, din care construiesc camarutele hexagonale in care cresc "puii" de albina, insa sunt si doici, hranind larvele stupului. Referitor la aceasta hrana, sa spunem ca ea este reprezentata de miere, insa in primele trei zile toate larvele primesc laptisor de matca. Aceasta pentru ca este un aliment cu totul exceptional. De altfel, regina, isi datoreaza energia, sanatatea, imunitatea si logevitatea tocmai acestui aliment. Caci ea este singura din stup care primeste ca hrana doar laptisor de matca, pe toata durata vietii. Evident, ea are nevoie de cea mai multa energie, caci depune aproximativ o mie de oua pe zi, toata viata!
Laptisorul de matca, hrana reginei stupului, este intr-adevar un aliment extraordinar. Studiile stiintifice efectuate in zilele noastre nu fac altceva decat sa confirme ceea ce crescatorii de albine intuiau de mii de ani, si anume ca acesta confera tonus, energie si sanatate, fiind un adevarat elixir. Desigur, explicatia sta mai ales in compozita sa speciala, caci laptisorul de matca e foarte bogat in vitamine, minerale, proteine si aminoacizi, enzime si componente antibiotice. In plus, contine acidul 10-HDA (10-hidroxi-2-decenoic), un acid gras cu un rol foarte important in cresterea imunitatii, care este produs de anumite glande plasate in faringele si in mandibula albinelor. De asemenea, contine vitamina B5, supranumita "vitamina fericirii", care are un efect benefic asupra psihicului nostru.

Polenul crud de paducel, ingerul pazitor al inimii

Email Imprimare

Paducelul este o tufa cu flori din familia Rosaceae, care creste pe dealuri, in zone insorite din preajma padurilor, peste tot in lume. Face flori roz, albe sau rosii, grupate in mici „ciorchini”, in luna mai, urmate de mici fructe rosii sau negre. Exista mai multe soiuri de paducel, printre care Crataegus oxyacantha si Crataegus monogyna, care cresc si la noi in tara.
Efectele terapeutice ale paducelului sunt cunoscute de sute de ani in Europa, unde a fost utilizat ca tonic al sistemului cardiovascular, ca anti-hipertensiv si ca agent de reglare a lipidelor din sange. Unii sustin ca era cunoscut inca din secolul I d.H. Paducelul este un exemplu clasic al "metodei semnaturilor", prin care oamenii identificau plantele cu potential medicinal in functie de forma frunzelor acestora. Frunzele paducelului au forma de inima, astfel ca oamenii au intuit de la inceput ca aceasta planta are efecte binefacatoare asupra inimii. Cercetarile moderne nu fac altceva decat sa confirme aceste efecte, demonstrand ca paducelul reabiliteaza functia cardiaca, imbunatateste functia cardiovasculara in cazul unei inimi slabite de boala si regleaza nivelul colesterolului la cei bolnavi de hiperlipidemie sau dislipidemie.
De-a lungul secolelor, paducelul a fost folosit pentru imbunatatirea functiilor inimii slabite sau bolnave, inclusiv in cazul unor cadriomiopatii, al insuficientei cardiace congestive, al anginei pectorale si al unor dereglari functionale ale sistemului cardiovascular.

Pentru sanatatea rinichilor, polenul crud de iarba neagra

Email Imprimare

Iarba neagra reprezinta un grup de plante din familia Ericaceae. Ele nu sunt, de fapt, ierburi, ci tufe pitice, mici arbusti care cresc pana la 1 metru inaltime si care, spre sfarsitul verii sau chiar spre toamna, fac boboci si mici flori colorate. Cele mai cunoscute specii sunt, desigur, Calluna vulgaris si Erica, care cresc pe dealuri si pe munti, in apropierea padurilor, in poiene si pe pasuni, in zone aflate departe de poluare, atat in Europa, America de Nord, cat si in Rusia. Pe langa rolul lor decorativ, aceste plante rezistente au o serie de proprietati terapeutice, cunoscute de secole.
Iarba neagra este, in primul rand, un vechi remediu pentru problemele tractului urinar. Avand proprietati antiseptice, depurative si astringente, curata tractul urinar, calmeaza inflamatiile locale, regleaza problemele prostatei, ale vezicii urinare si trateaza calculii renali, asa-numitele pietre la rinichi. Nu intamplator polenul crud de iarba neagra este supranumit ingerul pazitor al rinichilor, caci principalul sau efect este acela de a stimula functionarea rinichilor, asigurand in acelasi timp eliminarea toxinelor din organism.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...21 Inainte > Sfarsit >>