Bulgarasi de susan cu miere

Imprimare

In cele ce urmeaza, va prezentam o reteta pe baza de miere, pe cat de gustoasa, pe atat de sanatoasa! Bulgarasii de susan cu miere pot fi savurati la micul dejun, impreuna cu un pahar cu lapte, sau pe post de gustare, ori de cate ori simtim nevoia de ceva dulce. Este o reteta accesibila, usor de pregatit acasa (nu necesita coacere), bulgarasii fiind un desert fin si aromat de care si cei mici se vor bucura, fara indoiala.
Ingrediente (pentru 12-13 bulgarasi): 100 grame seminte de susan, 2 linguri de miere, Ā½ lingurita de scortisoara, 1 lingurita cu boabe de coriandru, 1 lingura ulei de cocos (se poate inlocui cu inca o lingura de miere), cacao, mac sau nuca de cocos
Mod de preparare:
1. Macinati semintele de susan, coriandrul boabe si scortisoara (in cazul in care scortisoara nu este deja sub forma de pudra). Puteti ajusta dupa gust cantitatile de coriandru si scortisoara.
2. Goliti continutul intr-un castron. Adaugati mierea si uleiul de cocos si amestecati compozitia pana cand obtineti o pasta omogena.
3. Din amestecul de la punctul 2. modelatiĀ  bulgarasii.
4. Puteti da bulgarasii prin cacao, nuca de cocos sau mac, dupa preferinte.
5. Bulgarasii se pot decora fie cu un fulg mare de cocos, fie cu o stafida sau cu o boaba de strugure, de exemplu.
Pentru aceasta reteta, compania noastra, Apimond, va recomanda mierea Bio de coriandru, un sortiment cu parfum suav, deosebit, conditionat la temperaturi de pana la 40 grade Celsius pentru a-si pastra intacte toate calitatile nutritionale si aroma naturala specifica. (Foto: Whatscookinggoodlooking.com)

http://www.ag-tng.com.ua
okna-terminus.com