Marti, 12 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apimond Uleiul Inca, sursa naturala de sanatate si frumusete


Uleiul Inca, sursa naturala de sanatate si frumusete

Email Imprimare

Uleiul Inca pe care vi-l ofera compania noastra, Apimond, este obtinut din planta cunoscuta sub numele de Sacha Inchi (Plukenetia Volubilis Linneo), o planta agatatoare din regiunea amazoniana, folosita inca de pe vremea incasilor datorita continutului ei ridicat de acizi grasi nesaturati (in proportie de 50-55%) si proteine (in proportie de 25-35%). Originara din Peru, planta Sacha Inchi este cultivata la altitudini ce merg de la 200 la 1.500 metri. Uleiul Inca se extrage din semintele plantei, atent selectionate si presate la rece in conditii care nu pun in pericol nici caracterul natural si nici calitatea uleiului. Interesant este ca uleiul Inca are miros asemanator celui de arahide crude si gust similar celui de mazare.

Studii stiintifice recente au aratat ca Sacha Inchi este cea mai buna planta oleaginoasa, datorita bogatiei de substante naturale active continute si aportului nutritional ridicat. Astfel, dintre toate uleiurile vegetale, uleiul Inca este cel mai bogat in acizi grasi nesaturati de tip Omega: Omega 3  - continuti in proportie de peste 48%, Omega 6 - continuti in proportie de 36% si Omega 9 - continuti in proportie de 8%. In plus, uleiul Inca este bogat in antioxidanti, precum vitaminele A si E, si este asimilat de organism in proportie de 96%.

Uleiul Inca in uz intern
Fiind un produs natural, ecologic, obtinut prin procedeul de presare la rece, uleiul Inca este benefic pentru sanatate. Acizii grasi Omega 3 (alfalinoleic) si Omega 6 (linoleic) tin sub control si reduc nivelul colesterolului, contribuie la formarea tesutului nervos (procesul de mielinizare), a celui ocular si a structurii membranelor celulare. Cei doi acizi grasi nesaturati intervin, indirect, in reglarea tensiunii arteriale si in stimularea sistemului imunitar. O lingurita de ulei Inca pe zi poate contribui la tratarea cu succes a racelilor, dar si la ameliorarea starilor asociate afectiunilor cardiovasculare si astmului.

Uleiul Inca in uz extern
Substantele naturale active continute in uleiul Inca (acizii grasi esentiali si vitaminele) sunt ingrediente valoroase in industria cosmetica. De aceea, si uleiul Inca este considerat un produs anti-imbatranire, care regenereaza si protejeaza pielea, hidratand-o si restabilindu-i functia de bariera naturala, actionand, in acest sens, ca un precursor al ceramidelor (unul dintre cele trei tipuri de lipide prezente la nivelul pielii). Uleiul Inca este recomandat indeosebi pentru ingrijirea pielii sensibile, deshidratate, uscate, predispuse la inflamatii si iritatii. De asemenea, uleiul Inca are efecte benefice si asupra parului uscat sau deteriorat. Uleiul Inca se aplica pe pielea curata si uscata, pe fata, gat si corp. Se maseaza usor, pana la absorbtia completa. Pentru ingrijirea parului, se recomanda aplicarea uleiului pe toata lungimea firului de par, inainte de baie, singur sau in combinatie cu alte produse naturale, in functie de tipul de par.
Datorita gustului sau fin, placut, uleiul Inca poate fi folosit si in bucatarie, la asezonarea salatelor si aromatizarea diverselor feluri de mancare.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy