Miercuri, 20 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apimond Rasfat exotic cu uleiul Monoi de Tahiti


Rasfat exotic cu uleiul Monoi de Tahiti

Email Imprimare

Acum, cand iarna e in toi, uleiul Monoi de Tahiti ne duce cu gandul la lagunele polineziene bleu-turcoaz si la plajele toropite de caldura soarelui, ne face sa visam la insulele Pacificului de sud si la frumusetea femeilor de pe acele meleaguri exotice, cu pielea lor creola, ca de satin... In insulele Pacificului, ingrijirea pielii cu ulei Monoi de Tahiti este ridicata la rang de arta. Din cele mai vechi timpuri, uleiul Monoi de Tahiti a facut parte din patrimoniul cultural, traditiile si cosmetologia traditionala din insulele polineziene. Este un produs pe care femeile din Tahiti il folosesc zi de zi pentru ingrijirea pielii si a parului, datorita proprietatilor sale remarcabile.

Uleiul Monoi de Tahiti este rezultatul macerarii, timp de cel putin zece zile, a florilor de Tiare (Gardenia tahitensis) in ulei din nuca de cocos. Potrivit unui decret din anul 1992, nucile din care se extrage uleiul trebuie sa provina de la arborele Cocos nucifera, care creste in Polinezia franceza pe soluri de origine coraliera. Nucile de cocos se recolteaza la maturitate. Florile de Tiaré fac si ele parte din flora specifica arhipelagului Tahiti. Gardenia Tahitensis este un arbust care creste numai in Polinezia. Florile sale, in forma de stea, sunt de culoare alba, fiind recoltate in zori, cand sunt inca inmugurite, insa foarte aproape de a inflori.
Uleiul brut se obtine printr-o singura presare la cald, la o temperatura ce nu trebuie sa depaseasca 125 grade Celsius. Uleiul astfel extras poarta denumirea Monoi de Tahiti, iar pe ambalaj figureaza logo-ul cu floarea de Tiare si textul Monoi de Tahiti appellation d'origine, garantie a calitatii sale, prin care se atesta ca florile de Tiare si nucile de cocos provin din Polinezia franceza si ca uleiul a fost produs conform traditiilor locale. Uleiul Monoi de Tahiti original contine macerat din flori de Tiaré in proportie de cel putin 90%.

Caracteristici ale uleiului Monoi de Tahiti
Produs natural de calitate superioara, uleiul Monoi de Tahiti este de culoare deschisa si foarte parfumat. De remarcat este faptul ca acest ulei se intareste cand temperatura nu este destul de ridicata. Pentru a-l readuce la consistenta lichida, este de ajuns ca recipientul sa fie incalzit la aproximativ 25 grade Celsius, de exemplu tinandu-l putin sub un jet de apa calda.

Proprietati ale uleiului Monoi de Tahiti
Uleiul Monoi de Tahiti este recunoscut pentru proprietatile sale hidratante, regeneratoare si calmante. Confera pielii fermitate si elasticitate, facand-o mai catifelata.

Cum se foloseste uleiul Monoi de Tahiti
Uleiul Monoi de Tahiti se poate folosi in diverse feluri. Este un produs destinat atat ingrijirii tenului, cat si ingrijirii pielii corpului. Pentru hidratare, uleiul Monoi de Tahiti se poate aplica dupa baie, pe pielea inca umeda. Aplicat pe coate si genunchi, catifeleaza pielea uscata. Pentru ca pielea sa se mentina catifelata si cu un parfum delicat, puteti adauga cateva picaturi de ulei in apa de baie.
Dupa expunerea la soare, uleiul Monoi de Tahiti calmeaza eventualele iritatii ale pielii. Dat fiind ca uleiul Monoi de Tahiti nu contine filtru UV si accelereaza bronzarea, nu este indicat sa fie folosit pe pielea deschisa la culoare. De aceea, pe durata expunerii la soare, uleiul Monoi de Tahiti trebuie insotit de un produs de ingrijire a pielii cu filtru UV.
Pentru ingrijirea parului, se recomanda baile cu ulei Monoi de Tahiti: parul se unge cu ulei, care se lasa sa actioneze pe timpul noptii, dupa care parul se spala normal, cu sampon. Uleiul Monoi de Tahiti reface parul deteriorat, facandu-l mai stralucitor si mai usor de pieptanat. La plaja, daca este aplicat inainte si dupa baia in mare, uleiul Monoi de Tahiti previne uscarea parului cauzata de apa sarata, soare si vant. La piscina, uleiul este bine sa fie aplicat pe par inainte de a intra in apa, pentru a-l apara de efectul agresiv al clorului.
 Pentru o piele ca de satin, compania noastra, Apimond, va ofera, direct din insulele Pacificului de sud, pretiosul ulei Monoi de Tahiti, purtand denumirea de origine, garantie a autenticitatii sale.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy