Marti, 12 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apimond Uleiul de caise, hidratare si stralucire pentru pielea uscata


Uleiul de caise, hidratare si stralucire pentru pielea uscata

Email Imprimare

Extras din samburii de caise, prin procedeul de presare mecanica la rece, uleiul de caise este reputat pentru efectul sau antirid si de reintinerire asupra tuturor tipurilor de piele, insa mai ales asupra pielii devitalizate, lipsite de stralucire. Este recomandat pentru a revitaliza tenul si reprezinta o baza excelenta pentru amestecurile de uleiuri esentiale. Odinioara, medicii arabi prescriau uleiul de caise ca remediu pentru hemorozi, dureri de nas si de urechi. In industria cosmetica, uleiul de caise este folosit datorita proprietatilor sale regeneratoare, hranitoare si calmante.
Caisul este un pom fructifer nu foarte inalt, din familia rozaceelor (la fel ca piersicul si ciresul), care creste spontan in Iran si in provincia Manciuria. In China, se pare ca este cultivat inca de acum 4.000 de ani. Pe intreg continentul european, exista livezi de caisi in zonele cu climat temperat si mediteranean. In stravechile texte egiptene si babiloniene, dar si in Biblie, nu exista referinte la cais. Potrivit lui Plinius cel Batran, caisul ar fi originar din Mongolia, de unde caravanele chinezesti l-ar fi dus pana pe malurile Marii Caspice. Aici, caisul ar fi devenit pomul fructifer simbol al Armeniei si s-ar fi raspandit in Europa, de unde si numele sau stiintific, armeniaca. Cultura caisilor s-a raspandit din Armenia in Grecia, apoi in Italia, catre sfarsitul secolului I al erei noastre.

Caracteristici ale uleiului de caise
De culoare galbena, cu usoare reflexe portocalii, uleiul de caise are un miros asemanator celui de migdale.
Uleiul de caise este foarte bogat in vitaminele A, C, complexul B si in acid linoleic. Contine acizi grasi esentiali de tip Omega 3 in proportii ce pot varia intre 21,9% si 36,6%. Vitamina A confera uleiului culoarea caracteristica, fiind recunoscuta pentru puternica sa actiune antioxidanta si fotoprotectoare. De asemenea, uleiul de caise mai contine vitamina E, important antioxidant natural. Un alt element remarcabil in uleiul de caise este reprezentat de fitosteroli, substante care imbunatatesc functia pielii de bariera naturala, stimuleaza circulatia sangvina, incetinesc imbatranirea pielii, au actiune antiinflamatoare si apara pielea de efectele radiatiilor ultraviolete. La fel de importante sunt si trigliceridele, substante care mentin elasticitatea pielii, ii confera aspectul catifelat si contribuie la regenerarea peliculei lipidice de la suprafata pielii.

Proprietati ale uleiului de caise
Uleiul de caise este hranitor, protector, calmant si mentine elasticitatea pielii. Ingrijita cu ulei de caise, chiar si pielea uscata este intens hidratata, revitalizata si are o stralucire deosebita. Uleiul de caise este un foarte bun emolient, facand pielea mai catifelata si combatand efectele imbatranirii cutanate. Se absoarbe extrem de repede in piele, fara sa lase senzatia de grasime.

Cum se foloseste uleiul de caise
Pentru ca este un ulei bland, poate fi folosit nu numai pentru ingrijirea corpului, ci si pentru ingrijirea tenului, chiar si a pielii din jurul ochilor. Este recomandat in special pentru tenul obosit, tern, deshidratat. Poate fi folosit pentru ingrijirea pielii dupa expunerea la soare si ca ulei de masaj. In acest sens, avand o compozitie asemanatoare cu cea a uleiului de migdale, uleiul de caise il poate inlocui pe acesta cu succes. Poate fi folosit in asociere cu uleiurile esentiale cu parfum dulce sau floral.
Compania noastra, Apimond, va ofera uleiul de caise Bio, ce poate fi folosit atat pentru ingrijirea tenului sensibil, iritat, matur si gras, cat si in aromaterapie. Datorita texturii sale fine, este un produs ideal pentru tratamentele faciale.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy