Joi, 14 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apimond Uleiul de jojoba, un pretios dar al naturii


Uleiul de jojoba, un pretios dar al naturii

Email Imprimare

Ingredient prezent in nenumarate produse cosmetice, uleiul de jojoba este deosebit de apreciat pentru proprietatile sale regeneratoare, atat asupra pielii, cat si asupra parului, pe care il hraneste, conferindu-i stralucire si elasticitate. Pe numele sau stiintific Simmondsia chinensis, jojoba este un arbust cu frunze de culoare verde-albastruie, originar din zonele semidesertice din nordul Mexicului si din sudul Statelor Unite ale Americii, fiind cultivat, de asemenea, in Israel si in Africa. Numele arbustului provine de la cuvantul  mexican chohobba, devenit jojoba in limba spaniola. Compania noastra, Apimond, va ofera uleiul de jojoba Bio, produs ideal pentru ingrijirea pielii si parului.

In 1789, in a sa lucrare Storia della California, parintele iezuit Clavijero descria folosirea semintelor si a uleiului de jojoba de catre indieni. Acestia se hraneau cu semintele de jojoba, foarte bogate in proteine, iar uleiul il foloseau ca remediu pentru rani, dar si pentru a-si proteja pielea si parul de seceta desertului. In anii 1970, cercetatorii americani au inceput sa studieze textura deosebita a uleiului de jojoba, iar incepand din 1976, comertul cu ulei de jojoba s-a extins in Argentina, Australia, Egipt si Peru. In 1982, Organizatia Natiunilor Unite a organizat o conferinta pentru a incuraja culturile de jojoba, importante nu doar pentru ulei, ci si deoarece contribuie la protejarea solului.
Semintele de jojoba contin ulei in proportie de 60%. Uleiul este extras prin presare la rece.

Caracteristici ale uleiului de jojoba
De culoare galben aurie, uleiul de jojoba are un miros placut, asemanator celui de nuca. La temperaturi de sub 15 grade Celsius, se poate solidifica. Revine la consistenta lichida daca este incalzit, de exemplu tinand recipientul sub un jet de apa calduta. Este un ulei uscat, care se absoarbe repede in piele, fara sa lase pelicula de grasime. Uleiul de jojoba este un ulei stabil, care nu rancezeste. Cu o compozitie apropiata de cea a sebumului uman, uleiul de jojoba este foarte bine tolerat de piele si par. Se remarca prin continutul ridicat de ceramide si vitamina E - puternic antioxidant ce protejeaza pielea de actiunea radicalilor liberi, responsabili de imbatranirea cutanata.

Proprietati ale uleiului de jojoba
Uleiul de jojoba este recomandat pentru pielea deshidratata, dar si pentru remedierea dezechilibrelor in secretia de sebum. Actioneaza direct impotriva imbatranirii cutanate, hidrateaza pielea uscata si regleaza productia de sebum. Aplicat regulat, uleiul de jojoba accelereaza procesul de regenerare celulara, creste elasticitatea pielii, o tonifica si o catifeleaza.
Pentru ca hidrateaza si, in acelasi timp, elibereaza grasimea din piele, uleiul de jojoba este considerat un remediu natural impotriva caderii parului cauzate de excesul de sebum din foliculul pilos. Datorita capacitatii sale de a se amesteca cu grasimea, uleiul de jojoba ajuta la dizlocarea si deplasarea sebumului care sufoca foliculul. Acesta continua astfel sa functioneze normal. Produsele de ingrijire a parului pe baza de ulei de jojoba confera parului stralucire si un aspect matasos. Acidul linoleic din compozitia uleiului intervine in regenerarea celulara, in timp ce keratina fortifica parul si il mentine sanatos.

Cum se foloseste uleiul de jojoba
Pentru hidratarea tenului, spalati bine fata, apoi aplicati uleiul de jojoba, care se lasa sa actioneze pe timpul noptii. Uleiul de jojoba se poate folosi si ca demachiant sau ca lotiune dupa ras. Este indicat pentru persoanele cu ten gras sau acneic. In tratamentele impotriva acneei, este bine sa fie asociat cu cateva picaturi de ulei esential de busuioc sau din arbore de ceai.
Pentru ingrijirea pielii corpului, puteti adauga doua lingurite de ulei de jojoba in apa de baie. Este un veritabil balsam pentru pielea uscata, pe care o hidrateaza in profunzime, catifeland-o si ajutand-o sa-si redobandeasca stralucirea naturala. Poate fi folosit si ca ulei de masaj, in special pentru ingrijirea mainilor si picioarelor. In timpul sarcinii, uleiul de jojoba mentine elasticitatea pielii si previne aparitia vergeturilor.
Pentru ingrijirea parului, uleiul de jojoba se poate folosi in diverse feluri. Pentru intretinere, o data pe saptamana, aplicati ulei de jojoba pe varfuri si lasati sa actioneze 30 de minute. Apoi spalati parul ca de obicei. Ca sa conferiti parului stralucire si volum, adaugati in sampon 7 picaturi de ulei. Lasati uleiul sa se amestece cu samponul (aproximativ 3 minute), apoi aplicati pe par. Clatiti dupa cateva minute. Pentru ingrijirea parului fragil, aplicati ulei de jojoba pe toata lungimea firului de par si infasurati parul intr-un prosop cald. Dupa 20 de minute, spalati normal parul, cu sampon.




Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy