Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Blogurile brandurilor Dacic Cool Blog Apimond Uleiul de argan, cel mai bun ulei antirid


Uleiul de argan, cel mai bun ulei antirid

Email Imprimare

Folosit de secole de populatiile berbere din nordul Africii atat datorita proprietatilor sale terapeutice si cosmetice, cat si calitatilor sale culinare, pretiosul ulei de argan este obtinut din arborele de argan, arbore milenar care creste, in principal, in zonele aride din sud-vestul Marocului. Fructele arborelui Argania spinosa - care poate atinge pana la 10 metri inaltime si poate trai pana la 200 de ani -, ascund, sub invelisul lor, un miez cu coaja dura, ce adaposteste semintele din care se extrage uleiul. Datorita compozitiei sale, uleiul de argan este reputat pentru actiunea protectoare asupra sistemului cardiovascular, dar si pentru actiunea sa benefica asupra pielii si parului.
Alcatuit, in proportie de peste 75%, din acizi grasi nesaturati, uleiul de argan are un remarcabil efect reparator si regenerator la nivelul pielii. Bogat in vitamina E, steroli si compusi fenolici, uleiul de argan are proprietati antioxidante ce ii permit sa combata imbatranirea cutanata precoce si pierderea elasticitatii pielii. Extrem de hranitor si tonifiant, uleiul de argan este ideal pentru toate tipurile de piele, in special pentru pielea uscata si deshidratata.
In medicina marocana traditionala, uleiul de argan este folosit ca remediu natural pentru tratarea acneei juvenile, varicelei, reumatismului si pentru prevenirea aterosclerozei. Este recomandat, de asemenea, pentru iritatii, eczeme si arsuri.

Caracteristici ale uleiului de argan
Efectul hidratant al uleiului de argan se explica prin continutul sau ridicat de acizi grasi nesaturati: 45% Omega 9 (acid oleic) si 35% Omega 6 (acid linoleic). Uleiul de argan mai contine multe substante antioxidante, precum vitamina E, compusii fenolici (responsabili si de actiunea anti-colesterolemianta a uleiului) si carotenoizii (cu efect fotoprotector). Sterolii din uleiul de argan imbunatatesc functia de bariera naturala a pielii si microcirculatia sangvina, incetinesc imbatranirea cutanata, au actiune antiinflamatoare si protejeaza pielea de radiatiile UV. La randul lor, triacligliceridele confera pielii elasticitatea si aspectul catifelat, contribuind la refacerea peliculei lipidice de la suprafata pielii.
De culoare galben deschis, uleiul de argan are un miros placut, caracteristic. Fiind un ulei gras, nu se absoarbe foarte repede in piele, de aceea este bine sa fie folosit in amestec cu un ulei care patrunde mai usor in piele, de exemplu uleiul de jojoba.

Proprietati ale uleiului de argan
Asupra pielii, uleiul de argan are actiune tonifianta, redandu-i elasticitatea si supletea. Datorita efectului antioxidant, uleiul de argan neutalizeaza radicalii liberi si combate imbatranirea cutanata (actiune antirid). Hranitor si regenerator, este foarte eficient ca remediu in caz de arsuri si cicatrici cauzate de acnee sau varicela. In plus, uleiul de argan limiteaza efectele factorilor externi agresivi (soare, vant, ger). Este indicat in special pentru pielea uscata si deshidratata, pentru pielea matura, lipsita de tonus si devitalizata.
Uleiul de argan intareste unghiile casante si confera stralucire si volum parului tern. Este eficient impotriva matretii si caderii parului.

Cum se foloseste uleiul de argan
Pentru ingrijirea pielii, uleiul de argan se poate folosi singur sau in amestec cu uleiuri esentiale sau cu alte uleiuri vegetale. Pentru hidratarea pielii uscate, se recomanda aplicarea de ulei de argan de doua ori pe zi. Se poate folosi ca ulei de masaj antiimbatranire. La ora actuala, multe creme hranitoare de zi, creme de noapte regeneratoare si antirid si creme de maini contin, printre ingredientele lor, ulei de argan.
Pentru un par stralucitor, matasos si plin de volum, este bine sa aplicati uleiul de argan pe toata lungimea firului, insistand pe varfuri. Masati parul, apoi infasurati-l intr-un prosop cald. Lasati uleiul sa actioneze pe timpul noptii. Dimineata, spalati parul ca de obicei.
Ca sa va bucurati din plin de efectele benefice ale uleiului de argan, alegeti uleiul de argan Bio pe care vi-l ofera compania noastra, Apimond. Bogat in vitamina E si acizi grasi esentiali, antioxidanti si polifenoli, uleiul de argan Bio este cel mai bun ulei antirid.

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy