Calitatile uleiurilor vegetale

Imprimare

Toata lumea cunoaste faptul ca uleiurile vegetale sunt utilizate in principal in cosmetica, insa ele ne pot ajuta si in prepararea unor mancaruri. De exemplu, pot fi adaugate in salate sau incorporate in alte preparate. Fiind vorba de uleiuri presate la rece, acestea se adauga in mancare la final, nu sunt folosite la prajit ca uleiurile obisnuite. De altfel, la temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius, ele nu isi pastreaza calitatile, ba chiar pot deveni periculoase. Insa toate aceste uleiuri care se pot folosi atat pentru uz alimentar, cat si pentru uz cosmetic trebuie alese cu grija, iar cele de la Apimond se bucura de aprecierea consumatorilor!
Uleiul de argan a devenit mai cunoscut in ultimii ani, insa este folosit de berberii din nordul Africii de foarte mult timp. Are calitati deosebite in combaterea ridurilor, dar il regasim si in componenta unor sampoane, a unor creme de protectie solara etc. Este un ulei scump, produs in cantitati mici, deoarece arborele de argan, din fructele caruia este extras, creste intr-o singura zona din Maroc.
Uleiurile Monoi Tahiti si Monoi Roucou provin din zone tropicale. La temperaturi de sub 24 de grade Celsius, ele se solidifica – de aceea, iarna, le vedem in magazine in sticlutele lor avand forma solida. Pentru a le readuce la forma lichida, vom incalzi sticluta sub un jet de apa calda.
Uleiul Inca Omega este extras dintr-o planta care creste in America Centrala. Este ideal pentru salate, fiind foarte sanatos, caci contine "grasimi bune" – acizi grasi Omega 3, Omega 6 si Omega 9.
Uleiul de jojoba este extras dintr-un arbust care crestea initial in Mexic si sudul Statelor Unite, dar care acum este cultivat si in alte zone calduroase de pe glob. Prima sa utilizare a fost impotriva eczemelor si iritatiilor pielii.
Toate aceste uleiuri pot fi folosite si pentru ingrijirea parului, caci regleaza secretia de sebum si actioneaza impotriva caderii parului. Se ung pielea capului si firele de par, pe toata lungimea lor, iar uleiul se absoarbe foarte repede.
Fata de alte produse cosmetice, uleiurile vegetale pot fi utilizate fara riscuri si de catre femeile insarcinate, fiind benefice si pentru pielea bebelusilor, in cazul anumitor iritatii. Ele sunt naturale, contin principii active benefice, vitalizante, sunt procesate la rece si nu sunt alergene.
Uleiurile vegetale de la Apimond au un ambalaj special, de tip spray, fapt care ne ajuta sa le dozam mai bine, neriscand sa le utilizam (extern sau intern) in cantitati prea mari.
Despre uleiurile vegetale bio si beneficiile acestora a vorbit si Cecilia Caragea, consultant comunicare, in emisiunea Profu’ Menci difuzata recent de canalul Antena 2.

www.man-ms.com.ua/
http://www.np.com.ua/

Despre ULEIURILE VEGETALE

Despre uleiurile vegetale Apimond. Cu domnul profesor Gheorghe Mencinicopschi. La Antena 2, la emisiunea Profu' Menci.

Posted by Cecilia Caragea on 27 Mai 2015